Reportasje

Den glemte nasjonalskatten

I sommer besøker vi sju av våre mest særegne middelalderkirker i stein.

[object Object]

Mens det tungt statsstøttede stavkirkeprogrammet til Riksantikvaren har gjort de berømte trekirkene til Norges mest velholdte, sliter steinkirkene fra middelalderen med størst vedlikeholdsetterslep av alle landets kirker, viste nylig en kartlegging gjort av KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter.

Hva risikerer vi å miste? I en reportasjeserie denne sommeren retter Vårt Land søkelyset mot steinkirkene fra middelalderen.

Reportasjene finner du i det interaktive kartet nederst i saken.

LES OGSÅ:

Utforsk sju av våre mest særegne steinkirker i vårt interaktive kart

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Reportasje