Basim Ghozlan (bildet over), nestleder i styret til Islamsk Råd Norge
– Ja, det kan han og det har vår kjære konge klart fint. I motsetning til noen konger der ute, bryr vår konge seg om folket, viser veien for kjærlighet og er opptatt av fred og inkludering. Hva mer kan man ønske seg?
LES OGSÅ: Kong Harald har sittet 25 år på tronen
Tom Atle Herland, pressekontakt i Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige (mormonere)
– Det er selvsagt noen utfrodringer ved at man i grunnloven har bestemt at noen må tilhøre et bestemt trossamfunn. Men så lenge vi ellers har demokrati og religionsfrihet, er dette potensielt mer problematisk for kongen enn for oss.
Vamathevan Kuddithamby, styremedlem i Norges Hindu Kultur Senter
– Det er klart han er vår konge også. Kong Harald er en veldig grei mann som respekterer andre religioner. Han er en enestående konge. Når vi skal starte byggingen av et nytt tempel til sommeren, vil vi invitere ham til å komme. Det er ikke noe problem at han er tydelig kristen, vi hinduer samarbeider med alle.
LES OGSÅ: Erling Rimehaugs intervju med Kongen i 1995
Patrik Swanström, sekretariatsleder i Holistisk forbund
– Ja, det går fint. Det ville ikke vært noe problem om kongen var ateist, heller. Jeg synes både kongen og dronningen har bevist at de inkluderer alle. Det viste de med gjestebudet de holdt i høst. Da satt folk fra ulike trosretninger ved samme bord. Kongeparet er flinke til å opptre på ulike livssyns-arenaer i samfunnet. Bare et fåtall ganger i året uttrykker de sin kristne tro. Det kristne i kongeembetet oppfatter jeg symbolsk.
Sasan Kamali, sekretær i Bahai-samfunnet
– Ja, en kristen konge kan være min konge. Noe av Baha'i-troen er at uansett hvilket land man bor i, så skal man følge lover og regler i landet. Lovlydighet er viktig i troen. En annen ting er at vi tror at alle religioner stammer fra samme kilde, og det gjør også kristendommen til en av Guds religioner. Derfor settes den høyt, og derfor er det ikke noe problem å ha en kristen konge.
LES OGSÅ: Erling Rimehaug forteller om da han intervjuet Kongen
Ervin Kohn, Det mosaiske trossamfunn
– Ja, for både Kongen og Dronningen har en bevissthet rundt mangfold som er prisverdig. De er trygge nok i sin egen identitet til å være nysgjerrige på andres. Kongeparets er eksempler for majoritetsbefolkningen i vårt samfunn, de viser hvordan et demokrati skal behandle sine minoriteter. På samme måte som Kong Salomo er Kong Harald klok og pragmatisk og hans kongedømme er belønnet med stor rikdom. Mazal tov til Kongen og Dronningen!
Ole Christian Kvarme, biskop i Oslo
– Mitt inntrykk er at Kongen og Dronningen har svært god kontakt med mennesker på tvers av grupper og miljøer, også religiøse, selv om de tilhører en tro. Personlig mener jeg det faktisk styrker kongeparet at de viser frem egen tro. De viser at det livssynsåpne samfunn er mulig, og at man kan ha samhold på tvers av livssyn selv om man er tydelig på hva en selv tror på.