Livssyn og ideologi

Mener Jehovas vitner har strammet inn eksklusjonspraksisen

TIDLIGERE MEDLEM: I 59 år var Rolf Furuli et sentralt medlem av Jehovas vitner. Tidligere ville ikke trossamfunnet ekskludert medlemmer med mindre de var «gjennomsyret av alvorlig synd», men nå har de fått en strengere praksis, mener han.

Rolf fotogarfert på Stavern utenfor Larvik. Rolf Furuli har vært en globalt anerkjent, høytstående skikkelse i Jehovas vitner i 59 år. Han er dypt religiøs, og mener Jehovas vitners lære er sannheten. Men de siste årene har han opplevd at Det styrende råd -- åtte menn i USA -- har gitt seg selv altfor mye makt. Derfor har han skrevet en bok, vel vitende om at han kom til å bli ekskludert, om hvordan deres lover og regler (særlig for ekskludering av medlemmer) ikke har grunnlag i Bibelen, og derfor er ugyldige. Han kommer aldri til å trekke det tilbake, og vil derfor leve resten av livet ute i kulda. 
FOTO: Klaudia Lech, VG
Annonse
Annonse

Mer fra: Livssyn og ideologi