Kirke

Kirken store forventninger til Norge i Sikkerhetsrådsposisjon

Norge er valgt inn i FNs sikkerhetsråd. Kirken har store forvetninger.

I en pressemelding uttaler preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit at han mener Norge må bruke plassen i FNs sikkerhetsråd til å fremme fred og menneskerettigheter.

- Norge får nå en unik mulighet til å bidra mer direkte og aktivt for å fremme fred og menneskerettigheter. Det kan Norge gjøre med troverdighet og klokskap. Mange i verden har grunn til å forvente til det, sier Fykse Tveit.

Han gratulerer norske myndigheter med valget, og har en sterk oppfordring om å la menneskerettighetene ligge til grunn for arbeidet.

- Dette er en mulighet for Norge, men også et enormt ansvar. Som et lite land mellom stormaktene, må vi ikke la oss presse. Vi må holde fanen for menneskerettighetene og samarbeid høyt, sier han.

Klima er en voksende krise

Kirkens internasjonale direktør Berit Hagen Agøy legger til en forventning om at Norge vil løfte frem klima som en voksende krise.

- Klimakrisen slår innover verden, og vil i økende grad være et utgangspunkt for konflikter i årene som kommer. Derfor må Norge også bruke posisjonen til å fremme internasjonalt samarbeid om klimaløsninger som fungerer, sier hun.

LES MER: 

Norge blir medlem i Sikkerhetsrådet

• Advarte mot plass i FNs sikkerhetsråd

• Desidert mest: Brukte meir enn konkurrentane til saman

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!


Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke