Kirke

Vil slå seg sammen med NLM

I helgen vedtok Indre­misjonsforbundet at de vil slå sitt trossamfunn sammen med andre evangelisk-lutherske trossamfunn.

– Å slå oss sammen med trossamfunn som står på det ­samme læregrunnlaget som oss, kan styrke det kristne arbeidet til evangelisk-lutherske organisasjoner, sier Petter Olsen, medie­leder i Indremisjonsforbundet (ImF) og ansvarlig redaktør i Sambåndet, til Vårt Land.

ImF vedtok i helgen at de vil slå sitt trossamfunn sammen med andre «trossamfunn på evangelisk-luthersk grunn». I første omgang er det snakk om å slå seg sammen med Norsk ­Luthersk Misjonssamband (NLM) sitt trossamfunn.

Olsen understreker at det er en fusjon av trossamfunnene det er snakk om, ikke en fusjon av ­organisasjonene. Hoved­grunnen til at de ser behov for å slå sammen trossamfunnene, er at mange bedehusforsamlinger har personer som er medlemmer i begge organisasjoner.

Betydelig mindretall

Et ­omdiskutert punkt i vedtaket var at styret i ImF nå får fullmakt til å samarbeide med «andre trossamfunn på evangelisk-luthersk grunn». 50 av delegatene på årsmøtet stemte mot en slik formulering, men forslaget fikk flertall, med 103 stemmer for.

Noen av delegatene ­stemte mot fordi de mente deler av ­læregrunnlaget ikke ligger så nært som det NLM gjør, ifølge ­Olsen. Disse ønsket saken ­tilbake til generalforsamlingens bord dersom flere enn NLM ­skulle komme inn i samtalene.

Til Sambåndet under­streker generalsekretær i ImF, Erik ­Furnes, at det ikke er veldig sannsynlig at de slår seg sammen med noen andre enn NLM.

Vil slå seg sammen med NLM

Tidligere nor­misjonsgeneral Rolf Kjøde og Jarle Skullerud i Frikirken tok i 2017 initiativ til ett, stort fri­kirkelig trossamfunn, men foreløpig har det ikke skjedd noe konkret. Derfor er ImF ifølge Olsen nå til tilbake «til plan A», som er samarbeid med NLM.

– Men det er tre år til ­neste ­generalforsamling. For å ta ­høyde for at ting kan skje i den perioden, ønsker styret en ­bredere fullmakt, i tilfelle noe annet skulle dukke opp, sier han.

ImF og NLM har hatt samtaler om sammenslåing siden NLM ble et trossamfunn i 2015. NLM har ikke generalforsamling før i 2021, og en sammenslåing av trossamfunnene vil dermed eventuelt ikke skje før da.

LES MER:

---

Indremisjonsforbundet

  • Ble grunnlagt i 1898.
  • Er en evangelisk-luthersk vekkelsesbevegelse i Norge.
  • Forbundet er en sammenslutning av 1.500 kristne lag og foreninger, hovedsakelig på vestlandet.
  • ImF er oppbygd av tolv selvstendige kretser, og et sentralstyre velges av utsend­inger fra disse ­annethvert år på en general­forsamling.

---

Les mer om mer disse temaene:

Kristelig Pressekontor

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke