Kirke

Demonstranter protesterte mot foredrag om homoterapi på høgskole i Bergen

Rød Ungdom demonstrerte tirsdag under et arrangement ved NLA Høgskolen i Bergen. Et av foredragene omhandlet konverteringsterapi fra homofili til heterofili. Nå sier professor Tone Sævi ved NLA Høgskolen opp.

Det er Bergens Tidende og VG som melder at Tone Sævi, professor i pedagogikk ved NLA Høgskolen sier opp stillingen sin.

– Noen må stå opp mot dette. Jeg kan ikke leve med meg selv om jeg lar være, sier hun til Bergens Tidende.

Ifølge VG sier Sævi at hun synes det henger dårlig sammen å behandle homofili som sykdom på kveldstid, og på dagtid forske og undervise i menneskerettigheter.

Demonstranter

Rød Ungdom demonstrerte tirsdag under arrangementet ved NLA Høgskolen i Bergen. Et av foredragene omhandlet konverteringsterapi fra homofili til heterofili.

Tirsdag kveld holdt den irske foredragsholderen Mike Davidson et foredrag hvor han fortalte om hvordan han selv gikk fra å være homofil til heterofil.

Davidson hevder å tilby svar på «hvordan man kan hjelpe dem som ønsker å forlate homoseksuell praksis og følelser».

Protesterte med bannere: «La oss være homofile»

Overlege og psykiater Øyvin Hasting var også blant foredragsholderne og var invitert for å snakke om transeksualitet. Fem minutter ut i Hastings foredrag stilte en gruppe med demonstranter fra Rød Ungdom seg opp foran i salen. Ungdommene holdt opp bannere hvor det sto «La oss være homofile».

– Jeg reagerer veldig sterkt for at noe så hatefullt blir arrangert på en skolearena. Det er 2019, og det skal jo være lov å kunne være med den man vil uten å høre at det er noe feil med deg, og at du må konvertere, sier en av ungdommene til Dagen.

– Mike Davidsons historie er at hans seksuelle orientering har blitt forandret. Det er ikke slik at vi sier at det skal være sånn for andre, men vi åpner for at slike stemmer skal bli hørt, sier Arve Kjell Uthaug i Frimodig Kirke Bjørgvin til Bergens Tidende.

Til Helhet vil «bistå de med uønsket seksuell orientering»

På Til Helhet sine nettsider står det at deres formål er å «bistå deg som har en - for deg - uønsket seksuell orientering eller følelser, og som selv ønsker hjelp i prosessen med å finne en annen vei i dette.»

Til Helhet er et nettverk som er startet av «mennesker som ønsker å leve etter Bibelens syn på seksualitet, samliv og ekteskap.» De mener at seksuell identitet ikke er noe som er medfødt, men noe som utvikler seg blant annet i et samspill med betydningsfulle personer, spesielt i oppvekstårene, heter det på nettsidene.

En av foredragsholderne er irske Mike Davidson, som driver organisasjonen Core Issues Trust UK. Tittelen på foredraget hans er «Endring versus sølibat: Det er spørsmålet. Hvordan hjelpe dem som ønsker å forlate homofil praksis og følelser?»

Davidson kaller seg «tidligere homofil» og påpeker at han ikke driver konverteringsterapi , men «psykoterapeutisk støtte, terapisamtaler og rådgivning for uønsket tiltrekning til samme kjønn».

Foredragene ble arrangert av nettverkene Frimodig Kirke og Til Helhet og ikke av NLA Høgskolen.

LES OGSÅ:

VGTV kommer med ny serie om «homoterapi»: – Vi tror historiene vi viser fram vil sjokkere, røre og engasjere en del folk, sier Morten Hegseth.

Da han sto fram som homofil, tenkte Daniel Skjevik-Aasberg at det kom til å gå til helvete. I stedet havna den tidligere læstadianeren i en frimenighet i Oslo.

Han var en forkjemper for terapi for homofile. Så kom han ut av skapet. «Jeg tok feil. Vær så snill og tilgi meg».

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke