Kirke

Predikant med millionunderskudd – skylder på VG

Svein-Magne Pedersens stiftelse gikk med 2,7 millioner i underskudd i fjor. Det forklarer predikanten blant annet med søkelyset avisa VG har satt på hans virksomhet.

Predikant Svein-Magne Pedersen, her fra Oslo Symposium 2015.

Predikant Svein-Magne Pedersen har en stiftelse kalt Misjonen Jesus Leger. Denne stiftelsen gikk med stort underskudd i fjor – på 2,7 millioner kroner. Også driftsinntektene sank med en drøy million.

Peker på VG

Pedersen forklarer underskuddet med blant annet avisa VGs dekning av hans virksomhet.

«Blant annet på grunn av VGs «kampanjejournalistikk» (som Elden kalte det) gikk vi 2,7 millioner i underskudd i fjor. Folk rundt om i Norge tror feil om oss. Men vi har verdens beste samvittighet. Hver krone gikk til det som det var tiltenkt,» skriver han i et innlegg på sin Facebook-side der han forsvarer det omstridte barnehjemsprosjektet i India som hans stiftelse har gitt penger til å starte.

LES OGSÅ: Svarer på trusler om bøter med bibelvers

VG har gjennom en lang rekke reportasjer gått disse nærmere i sømmene, og avdekket at det ikke var drift på barnehjemmet da de besøkte det. Pedersen avviser i sitt innlegg dette med at barna midlertidig var flyttet over til andre hjem.

I tillegg sier han at de har forholdt seg til og stolt på informasjonen de har fått fra sine partnere i India.

Millionlønn

Til tross for underskuddet tok Pedersen ut en årslønn fra stiftelsen på en drøy million, skriver VG. Pedersens advokat Elden sier han er lønnet i henhold til sin arbeidskontrakt.

– Hverken han eller journalister får sin årslønn justert i negativ retning på bakgrunn av redusert årsoverskudd for arbeidsgiver. I Norge er det forbudt, skriver Pedersens advokat John Christian Elden i en SMS til VG lørdag kveld.

LES OGSÅ: Predikantens advokat viker ikke en tomme

VG har gjennom blant annet skjulte opptak avdekket blant annet at Pedersen skal ha tilbudt helbredelse av både kreft og AIDS via telefon, til en pris på 14 kroner minuttet.

Stiftelsestilsynet valgte å åpne tilsynssak mot ham i november i fjor. Konklusjonen deres i denne saken har ikke kommet.

LES OGSÅ: Mirakelpredikant hevder politiet ba om forbønn

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke