Kirke

Misjonshøgskolen forblir i Stavanger

Det samlokaliserte VID i Rogaland skal bygges i Stavanger, ikke Sandnes. Det bestemte styret i VID tirsdag kveld.

– Dette betyr mye for NMS, mest fordi vi samarbeider mye med VID. Det betyr også mye for identiteten til NMS at Misjonshøgskolen ligger ved hovedkontoret, sier Jeffrey Huseby, generalsekretær i Det Norske Misjonsselskap (NMS).

LES MER: Generalsekretær i NMS går av

Blir i Stavanger

Tirsdag kveld vedtok styret til VID vitenskapelige høgskole at det samlokaliserte VID i Rogaland skal ha campus på Misjonsmarka i Stavanger, ikke i Sandnes.

Dermed blir den gamle Misjonshøgskolen, det nåværende VID Stavanger, værende på tomten hvor den har holdt til siden 1843, da den ble grunnlagt av NMS. Også NMS har sitt hovedlokale på Misjonsmarka.

Samlokaliseringen av VID Sandnes, tidligere Diakonhjemmet, og VID Stavanger har vært planlagt siden Misjonshøgskolen og Diakonhjemmet i Sandnes slo seg sammen og ble VID vitenskapelige høgskole i 2016.

Men det har vært usikkert hvor den nye campusen skulle ligge. Konkurransen har stått mellom NMS Eiendommer AS, som leier ut lokalene til VID Stavanger, og eiendomsselskapet Duberget AS, som eiendommen Vågsgata 40 i Sandnes.

LES MER: – Det koker i NMS

Helt ny campus

Jeffrey Huseby sier NMS er veldig glad for at VID valgte Misjonsmarka i Stavanger over Sandnes sentrum.

– Nå går vi i gang med prosjektering og bygging. Planen er at nybygget skal stå ferdig sommeren 2022. Det som er viktig nå er at VID Sandnes blir godt integrert med VID Stavanger. Dette blir ikke en fortsettelse av Misjonshøgskolen, men en helt ny campus, som skal være en god arbeidsplass for alle, sier Huseby.

Fremtidsrettet

I en pressemelding på VIDs nettsider, sier styreleder Torger Reve at VID har tatt en beslutning for fremtiden:

– Stavanger som kunnskapsby og universitetsby, sammen med det unike campusmiljøet som det er mulig å utvikle på Kampen, var utslagsgivende i valg av lokalisering. Her har VID vitenskapelige høgskole mulighet til å utvikle et kunnskaps- og studentmiljø med tydelig verdimessig forankring innen helse- og sosialfag, samtidig som en bygger videre kunnskapen innen i internasjonale relasjoner som VID Stavanger representerer.

I samme pressemelding uttaler avtroppende rektor Ingunn Moser at hun er glad for at styret har tatt en endelig beslutning:

– Nå har styret fattet vedtak og vi vender blikket framover mot den nye campusen og konteksten som vi skal skape sammen. Vi skal gjøre vårt for at det blir den best mulige utviklingskonteksten for hele den samlede porteføljen ved VID i Rogaland – og for de tjenestene, fagmiljøene og samfunnsområdene vi utdanner til.

Presisering: Generalsekretær Jeffrey Huseby har kommet i skade for å uttale seg feil om samlokalisering av VID sine studiesteder i Rogaland. Han beklager dette og uttaler: «Jeg har ingen innsikt i priser og konkurranse anbud og derfor var det feil å uttale seg om prisnivå. Vi er selvsagt takknemlige for at Stavanger ble valgt!»  

---

Det norske misjonsselskap

  • Det Norske Misjonsselskap (NMS) ble stiftet i 1842 i Stavanger, og er Norges eldste misjonsorganisasjon.
  • NMS samarbeider med kirker i 16 land, og har omtrent 40 utsendte misjonærer.
  • NMS har 1500 misjonsforeninger og grupper for barn, voksne og ungdom.
  • Utstrakt samarbeid med Den norske kirke.
  • NMS Gjenbruk ble startet opp i 1998. I dag har NMS 50 gjenbruksbutikker i Norge, med en omsetning på 50 millioner kroner i året.

---

Ingeborg Misje Bergem

Ingeborg Misje Bergem

Misje Bergem er bokanmelder i Vårt Land. Hun er tidligere journalist i avisa og jobber for tida med en doktorgrad om fransk samfunnsliv.

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke