Visjon Norge er avhengig av pengegaver fra seerne. Disse inntektene har imidlertid sunket med 15 millioner fra 2015 til 2019, skriver NRK.

Likevel har Hanvold gått opp i lønn: I 2019 tjente han 862.709 kroner, noe som er 120.000 kroner mer enn året før, ifølge NRK. 

For to år siden gikk driften med 6,3 millioner kroner i minus. I fjor var driftsresultatet økt til minus 11,8 millioner. Samtidig er det samlede årsresultatet på 15,5 millioner i pluss, noe som kommer av en massiv økning i finansinntektene. Det viser regnskapstallene for fjoråret

NRK skriver at økningen i finansinntekter har sammenheng med salget av Visjon Norge sine lokaler i Drammen. De solgte etter å ha fått beskjed om at disse ikke var godkjent til tv-produksjon. Prisen på salget er ikke offentlig kjent, men kanalen fikk inn 34 millioner kroner på konto etter salget, skriver statskanalen.

Etter salget måtte tv-kanalen finne nye lokaler. Derfor flyttet de inn i Mjøndalen Cellulosefabrikks tidligere svovel- og  kullsilo, som er ombygd og eid av Jan Hanvold selv. NRK har spurt Hanvold hvor mye kanalen betaler i husleie for disse lokalene, men ikke fått svar.

LES OGSÅ:

• Visjon Norge vil anmelde Dagens journalist

• Visjon Norge dømt for å ha krenket privatlivets fred

• Oddbjørn Johannessen: «Kritikk av Jan Hanvold er ikke mobbing»