Nyheter

Visjon Norge vil anmelde Dagens journalist

Dagen anmeldte Visjon Norge for behandlingen deres journalist fikk på Visjon Norges sommerstevne. Nå vil Visjon Norge anmelde Dagens journalist.

– Vi går nå til politianmeldelse av Dagen-journalisten, skriver Visjon Norge-leder Jan Hanvold i en e-post til Vårt Land.

I går skrev TV 2 at en journalist fra Dagen hevder at han ble truet av en vakt da han skulle dekke Visjon Norges sommercamp. Vebjørn Selbekk, sjefredaktør i Dagen, sa at de skulle anmelde hendelsen.

Nå vil Visjon Norge anmelde Dagens journalist.

Hanvold skriver i e-posten at de vil anmelde journalisten fordi vedkommende brøt smittevernreglene, ikke fulgte Visjon Norges anvisninger angående smittevernforskriften og at journalisten trengte seg inn i to telt.

– At avisen Dagen har problemer med opplagstallene sine, er en ting. Men at de er så useriøse og arrogante og hever seg over smittevernreglene blir veldig uansvarlig i en tid der alle prøver å etterkomme kravene ifra myndighetene, skriver Hanvold.

Selbekk: – Jeg opplever dette som en avledningsmanøver

Vebjørn Selbekk virker ikke veldig bekymret for den varslede anmeldelsen.

– Det er uklart hvilken paragraf i lovverket de mener vi har overtrådt. Jeg har vanskelig med å se hva det kan være, sier Selbekk.

###

Vebjørn Selbekk, sjefredaktør i Dagen. Han mener anmeldelsen er en avledningsmanøver. Foto: Morten Maris Larsen/arkivfoto.

Selbekk betegner anmeldelsen som useriøs.

– Men jeg skjønner at de vil snakke om noe annet enn behandlingen vakten deres gir en journalist. Jeg opplever det som en avledningsmanøver.

Selbekk mener Visjon Norge burde klare å kombinere smittevern på et arrangement og journalistisk tilstedeværelse.

– De fleste arrangører klarer å kombinere smittevern med journalister. Det er merkelig at Visjon Norge ikke klarer det, sier han.

Dagens sjefredaktør hadde regnet med at Visjon Norge ville ta avstand fra det som hadde skjedd, han reagerer på at de istedenfor velger å anmelde Dagens journalist.

– Jeg synes det er skuffende, sier han.

Les mer om denne saken:

Dagen-journalist skulle dekke Visjon Norges sommercamp – nå anmelder han

Les mer om mer disse temaene:

Hans Christian Paulsen

Hans Christian Paulsen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter