Religion

Ingrid Rosendorf Joys ny generalsekretær i Caritas Norge

BISTAND: Ingrid Rosendorf Joys blir ny generalsekretær i Caritas Norge. Det betyr også at Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn må ansette ny generalsekretær.

Ingrid Rosendorf Joys er blitt ansatt som Caritas Norges nye generalsekretær. Det skriver EWTN Norge.

Caritas er Den katolske kirkes humanitære hjelpeorganisasjon, og en av verdens største humanitære aktører. Caritas Norge driver nødhjelpsarbeid og langsiktig bistandsarbeid i Latin-Amerika, Asia og Afrika, samt integreringsarbeid i Norge.

Joys tar over etter Martha Rubiano Skretteberg og tiltrer stillingen i midten av mars 2024.

– Caritas ligger mitt hjerte nært. Caritas’ arbeid er noe av det virkelig flotte med Den katolske kirke: At man er en stemme for de stemmeløse, står opp for urett og jobbe for å gjøre verden mer rettferdig, sier Joys til Vårt Land.

Joys er selv katolikk, har tidligere arbeidet i Oslo katolske bispedømme og har bakgrunn fra Caritas, hvor hun arbeidet fra 2002 til 2007.

– Det er lenge siden jeg arbeidet i Caritas, så jeg skal ikke stå her og late som at jeg har et innenfra perspektiv på organisasjonen. Jeg skal være forsiktig med å peke på hvilke utfordringer som er de viktigste for organisasjonen, men når man ser rundt seg i Norge og globalt er det ingen tvil om at Caritas’ arbeid trengs mer enn noen gang. Nå skal jeg bruke de første månedene på å bli kjent med organisasjonen og de flotte folka som jobber der både i inn- og utland.

---

Caritas

  • Navnet kommer fra det latinske ordet for «kjærlighet» på latinsk. Innenfor teologien betegner begrepet både Guds kjærlighet til mennesker og den kristne nestekjærligheten.
  • Caritas Norge driver nødhjelpsarbeid og langsiktig bistandsarbeid i Latin-Amerika, Asia og Afrika, samt integreringsarbeid i Norge.
  • Organisasjonen er særlig involvert i prosjekter som omhandler matsikkerhet, langsiktig utvikling, fred og forsoning, demokratibygging og utdanning.

---

Forlater Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn

I dag er Joys generalsekretær for Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL), en stilling hun har hatt siden 2017.

STL er en paraplyorganisasjon for 15 ulike tros- og livssynssamfunn.

– Hvor lenge blir du sittende i STL?

– Jeg jobber hvert fall ut januar, men ikke alle detaljer er spikret enda. Over jul setter styret i gang en prosess med å finne en ny generalsekretær og stillingen vil bli utlyst, sier Joys.

Joys ønsker sin framtidige etterfølger lykke til:

– Det har vært mitt store privilegium å jobbe for STL de siste årene. Organisasjonen har vokst, blitt synligere og den er godt rigget for at det skal komme en ny person inn for å arbeide med den supre gjengen som er her. Den som får jobben som ny generalsekretær vil være utrolig heldig.

---

Ingrid Rosendorf Joys

  • Født 1971.
  • Generalsekretær i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn siden 2017.
  • Har tidligere vært generalsekretær for Norges unge katolikker, leder for Avdeling for samfunnskontakt i Oslo katolske bispedømme, samt kommunikasjonsleder i Det europeiske religionslederrådet (ECRL).
  • I 2022 mottok hun Ikkevoldsprisen for sitt livsynsdiplomati og i 2023 ble hun utnevnt som komitemedlem for nasjonaljubileet 2030.

---

Les mer om mer disse temaene:

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion