Religion

Caritas generalsekretær går av

BISTAND: Martha Rubiano Skretteberg fratrer stillinga som generalsekretær etter 11 år. – Jeg er stolt av å ha bidratt til å løfte likestillingsspørsmål globalt, uttaler hun.

Caritas’ generalsekretær Martha Rubiano Skretteberg går av etter 11 år.

Caritas er Den katolske kirkes humanitære hjelpeorganisasjon, og en av verdens største humanitære aktører.

I ei pressemelding fra organisasjonen framgår det at Skretteberg har fått ny jobb i Caritas Internationalis – organisasjonens internasjonale nettverk. Der skal hun arbeide globalt med regnskogbevaring, klima og migrasjon.

– Det er en spesiell dag for Caritas. Mange i og utenfor organisasjonen kjenner på både vemod og takknemlighet når Skretteberg nå velger å fratre som generalsekretær etter mer enn ti år. Det er få enkeltpersoner som har hatt større betydning for Caritas Norges utvikling enn Skretteberg, uttaler styreleder Stian Berger Røsland på vegne av styret i Caritas Norge.

Dypt takknemlige

I pressemeldinga siteres også Skretteberg på at hun takknemlig og stolt over tida i Caritas Norge:

Biskop Bernt Eidsvig i Den katolske kirke.

– Som eneste kvinne med innvandrerbakgrunn har det vært spennende å lede en bistandsorganisasjon i Norge og kunne fremme stemmene fra Det globale sør. Jeg er stolt av å ha bidratt til å løfte likestillingsspørsmål globalt. Gjennom lokal forankring og tilstedeværelse i hele verden har Caritas en unik evne til å svare på sosiale utfordringer og kriser.

Biskopen skryter

¨Også Den katolske kirkes biskop i Oslo, Bernt Ivar Eidsvig, roser Skretteberg:

– Jeg er først og fremst takknemlig for Martha Skrettebergs innsats for Caritas Norge, Europa og Internationalis. Den er formidabel! Organisasjonens har vokst til det ugjenkjennelige under hennes ledelse, og den veksten har kommet svært mange til gode, i Caritas’ prosjekter, krisehjelp og innlandsarbeid, uttaler han.

Økonomisjef Dag Albert Bårnes vil fungere som generalsekretær i Caritas Norge fram til en etterfølger blir ansatt.

---

Caritas

  • Navnet kommer fra det latinske ordet for «kjærlighet» på latinsk. Innenfor teologien betegner begrepet både Guds kjærlighet til mennesker og den kristne nestekjærligheten.
  • Caritas Norge driver nødhjelpsarbeid og langsiktig bistandsarbeid i Latin-Amerika, Asia og Afrika, samt integreringsarbeid i Norge.
  • Organisasjonen er særlig involvert i prosjekter som omhandler matsikkerhet, langsiktig utvikling, fred og forsoning, demokratibygging og utdanning.

---

Les mer om mer disse temaene:

Jor Hjulstad Tvedt

Jor Hjulstad Tvedt

Jor Hjulstad Tvedt er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion