Religion

Oppsigelsene ved Ansgar: – Bibelskolelærer tilbudt jobb som vaktmester

NEDBEMANNING: Flere ansatte ved Ansgar bibelskole opplever endringsoppsigelsene som problematiske, ifølge deres tillitsvalgte.

Lavt elevtall og kutt i tilskudd har ført til en anstrengt økonomisk situasjon for Ansgar bibelskole i Kristiansand. Nylig ble det kjent at det er iverksatt nedbemanning ved den kristne skolen, som er eid av Misjonskirken Norge.

Det har resultert i at 0,65 prosent stillinger er nedbemannet i form av oppsigelser. 2,8 stillinger er gitt som endringsoppsigelser med tilbud om stillinger andre steder i Ansgarkonsernet, har rektor Ingunn Folkestad Breistein opplyst.

Endringsoppsigelsene er det flere ansatte som nå reagerer på.

– Flere har krevd forhandlingsmøter fordi de opplever oppsigelsene som problematisk, sier tillitsvalgt for de ansatte ved bibelskolen, John Yngvar Syvertsen, til Dagen.

Jobb som vaktmester

Ifølge ham har to av de ansatte ved bibelskolen fått tilbud om stillinger som ikke likner det de hadde.

– Han som hadde jobben som linjeleder for disippel, er tilbudt jobb som vaktmester, mens inspektøren er tilbudt jobb innen administrasjonen i konsernet, sier Syvertsen til avisen.

Ifølge Dagen har begge parter engasjert jurister i prosessen.

Rektor Ingunn Folkestad Breistein ønsker ikke å kommentere påstandene fra Syvertsen til Dagen.

Vårt Land har vært i kontakt med linjelederen, som ikke vil kommentere saken. Det har foreløpig ikke lyktes avisen å få en kommentar fra tillitsvalgte.

Ingunn Folkestad Breistein

– Krevende for alle involverte

Folkestad Breistein skrev forrige uke et innlegg i Vårt Land og Dagen hvor hun beskrev nedbemanningsprosessen som krevende for alle involverte.

«I en slik prosess vil det være ulike perspektiver og ulike meninger om valgene som gjøres. Jeg er overbevist om at de bibelskoleelevene som starter til høsten vil møte en stab som kommer til å ivareta dem på en god måte, både når det gjelder undervisning, fellesskapsliv og personlig oppfølging», skrev hun.

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

Mer fra: Religion