Religion

Trenger større lokale til møtene i Vigeland

FLYTTER: På forrige møte kom det over 850 mennesker til Betania. – Vi kan ikke ha møtehelgene der lenger, sier en av møtelederne.

I februar hadde bedehuset på Vigeland første møtehelg etter koronapandemien. I april skrev Vårt Land at møtene ble flyttet til Betania, hvor det var større plass.

Nå skal møtehelgene flyttes for andre gang, etter at forrige møte tiltrakk seg 850 mennesker. Det sier Geir Norum, en av de frivillige som organiserer møtehelgene.

Dagen omtalte saken først.

– Det snakkes varmt om dette

– Det var smekkfullt der forrige helg, og vi kan ikke være der lenger. Vi har sjekket et par andre steder, men har ikke fått bekreftelse ennå, sier Norum.

Gjengen som stod bak den første møtehelgen i februar ble bedt om å fortsette møtene, og det har de gjort. Omtrent annenhver helg er det møter fredag, lørdag og søndag på Vigeland.

Neste møtehelg er om to uker.

Geir Norum. Vigeland bedehus. Vår 2023

– Hva tror du gjør at folk kommer?

– Det har jo spredd seg veldig nå, og det snakkes varmt om møtene rundt omkring. Tilbakemeldingene er at folk opplever at Jesus er i sentrum. Folk kommer med forventninger, og det er jo bra.

Han forteller at de har beholdt den enkle stilen, med evangeliske sanger, tale, vitnesbyrd og forbønn som Vårt Land skrev om i april.

Det er en gruppe på omtrent 15 frivillige som har ansvar, forteller Norum, og i tillegg er det mange flere som bidrar med praktiske oppgaver. Evangelisten Arthur Robertsen bidrar med musikk og tale.

– Vi har holdt på en stund og blitt mer drillet, så nå har vi en større fordeling av ansvaret.

Om skeptikerne: – De får komme og se

– Stemninga er god og Jesus er til stede, sier Norum, som forteller at han blir sliten etter en lang møtehelg, men likevel opplever å få styrke til å fortsette.

– Noen vil kanskje stille spørsmål ved at dere på kort tid har fått 850 mennesker på møtene deres, og lure på om det skjer manipulasjon av noen art?

– Da må de komme og se og oppleve det. Det er helt vanlige folk som leder det, og det er ikke noe som blir framprovosert. Det er ekte, det er Guds ånd. Det er vanskelig å beskrive hvordan det føles å være der. Men noen opplever jo mer enn andre, vi er jo forskjellige som folk også.

Lena Stordalen

Lena Caroline Stordalen

Lena Caroline Stordalen er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Mer fra: Religion