Religion

Profilert britisk pastor trakk seg fra norsk festival. Nå er det kommet nye anklager

CHURCH OF ENGLAND: Mike Pilavachi skulle være hovedtaler på IMI-kirkens sommerfestival. Så kom bekymringsmeldinger som skulle undersøkes. Nå har Soul Survivor kunngjort at det også har kommet anklager mot ham fra nyere tid.

Mike Pilavachi er kjent som grunnlegger av ungdomskirka Soul Survivor på 1990-tallet i England. Det var et oppdrag han fikk av den anglikanske menigheten St. Andrews i Hertfordshire. Tanken var å lage et sted der unge mennesker fra hele Watford kunne komme, bli møtt med omsorg og kunne bli inspirert til å tro.

I april ble det kjent at Pilavatchi skulle tre til side fra sin rolle som medpastor i Soul Survivor Watford, etter at det hadde kommet bekymringsmeldinger mot ham som skulle undersøkes.

Pilavachi skulle være hovedtaler på IMI-kirkens festival Åpen himmel i Grimstad i sommer. IMI-kirkens hovedpastor Egil Elling Ellingsen opplyser til Dagen at Pilavachi kort tid etter at bekymringsmeldingene ble kjent, varslet at det ikke ville være mulig for ham å delta på festivalen.

Pilavachi deltok i januar i år på den kristne ungdomsfestivalen Impuls i Stavanger.

Vi kan ikke kommentere den pågående undersøkelsen av saken, men vi kan si at anklager fra nyere tid har kommet for dagen

—  Andy Croft, seniorpastor i Soul Survivor Watford

---

Åpen Himmel sommerfestival

  • IMI-kirkens sommerfestival.
  • Arrangeres i Grimstad 3.–7. juli.
  • 1200 deltakere fra ulike menigheter.
  • Cris Rogers, Hanna Severinsen og Viggo Klausen er blant talerne på programmet.

---

Leste opp kunngjøring

Soul Survivor Watford tilhører anglikanske Church of England. Bekymringsmeldingene skal ha blitt rapportert til nasjonalkirken, og blir nå undersøkt i tråd med retningslinjer fra Church of England.

Søndag ble det lest opp en kunngjøring i Soul Survivor Watford med siste nytt om saken, som også er publisert på deres nettsider.

Der sier seniorpastor Andy Croft i Soul Survivor Watford:

– Vi kan ikke kommentere den pågående undersøkelsen av saken, men vi kan si at anklager fra nyere tid har kommet for dagen.

Det har tidligere vært opplyst at anklagene dreide seg om hendelser tilbake i tid.

Croft understreker at menigheten vil fortsette å gjøre alt den kan for å sikre at Soul Survivor er et trygt sted å være for alle.

I uttalelsen sier menigheten at den er særlig opptatt av hvor mye de som har kommet med sine historier er berørt av dette, og at det også gjelder alle som er direkte involvert i de pågående undersøkelsene av anklagene.

Sommerleire

Samtidig som Pilavachi startet opp ungdomsarbeidet i Watford, ble det også startet Soul Survivor-sommerleire som pågikk fram til 2019. Opp mot 35.000 ungdommer og voksne skal ha deltatt på disse leirene hver sommer, ifølge Soul Survivors nettsider.

Church of England er moderkirken i de anglikanske kirkesamfunnene og den største kirken i Storbritannia. Den kan karakteriseres som en mellomvei mellom romersk katolisisme og protestantisme, ifølge Store Norske Leksikon.


Les mer om mer disse temaene:

Turid Sylte

Turid Sylte

Turid Sylte er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion