Religion

Britisk pastor trer til side etter bekymringsmeldinger

GRANSKING: Church of England har satt i gang gransking av pastoren Mike Pilavachi.

Mike Pilavachi er pastor i Soul Survivor Watford i England og grunnlegger av Soul Survivor-festivalen. Han trer nå til side mens Church of England undersøker bekymringsmeldinger.

Det var Dagen som først meldte dette i Norge. Avisen viser til en felles uttalelse fra Church of England, bispedømmet St Albans og Soul Survivor-styret.

Uttalelsen starter slik:

«Vi må dele noen vanskelige nyheter med dere i dag».

Den viser videre til det som blir omtalt som «ikke-nylige bekymringsmeldinger» mot Mike Pilavachi.

Skriver at politiet ikke er involvert

Menigheten som Mike Pilavachi leder, Soul Survivor Watford, er underlagt anglikanske Church of England. Bekymringsmeldingene skal ha blitt rapportert til nasjonalkirken, og blir nå undersøkt i henhold til retningslinjer fra Church of England.

«Vi vil understreke at politiet ikke er involvert. Dette er ikke en kriminell etterforskning og Mike har ikke blitt suspendert. Det er heller ikke foreløpig en preste-disiplinærsak», heter det videre i uttalelsen.

Ifølge uttalelsen ble det gjensidig avtalt med Mike at han ville trekke seg tilbake fra all tjeneste mens denne etterforskningen utføres.

Har besøkt Norge

Mike Pilavachi besøkte Norge i januar i år. Han var da hovedtaler under den kristne festivalen Impuls i Stavanger.

Ifølge Vårt Land skulle han da blant annet snakke om «hvordan ufarliggjøre det overnaturlige i hverdagen».

2.500 ungdommer og frivillige var påmeldt festivalen som fant sted i lokalene til IMI-kirken, en menighet tilsluttet Normisjon og Den norske kirke.

Church of England er moderkirken i de anglikanske kirkesamfunnene og den største kirken i Storbritannia. Den kan karakteriseres som en mellomvei mellom romersk katolisisme og protestantisme, ifølge Store Norske Leksikon.Les mer om mer disse temaene:

Maria Lavik

Maria Lavik

Maria Lavik er journalist i Vårt Lands nyhetsavdeling

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion