Religion

Nå er Ragnhild Jepsen biskop, se vigslinga her

DEN NORSKE KIRKE: Kongen vil være til stede når Ragnhild Jepsen blir den første kvinnelige biskopen i Bjørgvin bispedømme.

Det er på forhånd varslet at Hans Majestet Kong Harald V, flere regjeringsmedlemmer og kirkelige representanter fra inn- og utland deltar når Ragnhild Jepsen vigsles til biskop.

Vigslingen skjer i Bergen domkirke 16. april klokken 11:00. Se vigslingen her:

Jepsen er oppvokst i Ål i Hallingdal, og har i flere år vært domprost i Nidarosdomen. Hun ble tilsatt som biskop av Kirkerådet 9. februar i år, etter en lengre nominasjonsprosess. Hun blir den første kvinnelige biskopen i bispedømmet.

Kirken opplyser at vigslingsgudstjenesten vil inneholde mye sang og musikk, med bidrag fra Bergen domkirkes jentekor, Bergen domkor, messingblåsere og domkantorene Kjetil Almenning og Sigurd Øgaard.

BJØRGVIN: Kong Harald til stede når Ragnhild Jepsen vigsles til biskop i Bjørgvin.

Den nye biskopen vil bli framstilt av Vemund Atle Øiestad, leder for bispedømmerådet. Preses Olav Fyke Tveit skal tale, før den nye biskopen avgir sitt løfte. Etter å ha stadfestet løftet med et håndtrykk, vil den nye biskopen knele og bli bedt. Så vil biskopen holde sin første preken.

Som biskop i Bjørgvin blir Jepsen biskop for alle sokn i Vestland fylke og for de norske kirkene i utlandet, altså kirker som tilhører Sjømannskirken.


Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion