Religion

Atle Antonsen ber om unnskyldning: – Må gå noen runder med meg selv

UTTALELSE: Atle Antonsen ber Sumaya Jirde Ali om unnskyldning etter anmeldt hendelse. –  Jeg har aldri tenkt at det kan være mulig for meg å være rasistisk, skriver komikeren i et Facebook-innlegg tirsdag kveld.

«Natt til 23. oktober i år var jeg på bar i Oslo med gode venner. Det som skulle bli en hyggelig kveld med øl og prat, endte i katastrofe. Det kan jeg takke én person for: meg selv.»

Slik starter komiker, skuespiller og programleder Atle Antonsen et innlegg på Facebook der han etter massiv medieomtale ber samfunnsdebattant og forfatter Sumaya Jirde Ali om unnskyldning.

Tirsdag ble det kjent at samfunnsdebattant og forfatter, Sumaya Jirde Ali (24), har anmeldt komiker Atle Antonsen (53) for hatefulle ytringer, etter en påstått hendelse på Bar Boca i Oslo natt til 23. oktober. Det kunngjorde hun i en melding på Facebook.

På baren skal Antonsen, ifølge Jirde, blant annet ha sagt at Jirde Ali var «for mørkhudet» til å være der. Videre beskriver hun at det skal ha tatt tid før Antonsen ble stanset.

– Unnskyld

Antonsen beskriver kvelden slik:

«Denne kvelden møtte hun en full komiker som lirte av seg helt utrolig dumme ting. Det er ingen unnskyldning at de idiotiske kommentarene var et slags forsøk på spøk. For det jeg sa var bare idiotisk. Punktum.»

Han forteller at han alltid har respektert Jirde Ali, og beskriver henne som «et forbilde og en sterk og viktig stemme». Det var Antonsens utgangspunkt da han gikk bort for å snakke med henne, ifølge ham selv.

«Det gikk som alle forstår skikkelig galt. Unnskyld, Sumaya Jirde Ali. Unnskyld, dere andre som var til stede den kvelden. Og unnskyld til alle dere andre som blir lei seg eller forbanna over mitt ekstremt klønete forsøk på å være morsom. Dette var ikke morsomt. Dette er ikke morsomt. Det kommer aldri til å bli det heller», heter det i innlegget.

– Må gå noen runder med meg selv

Videre erkjenner Antonsen at han må revurdere sitt forhold til alkohol og hvordan han kommuniserer med folk under alkoholpåvirkning.

«Det er åpenbart at dette står i kontrast til hvordan jeg opplever meg selv. Jeg vet hvilke verdier jeg har, og hva jeg står for. Jeg har aldri tenkt at det kan være mulig for meg å være rasistisk. Men etter denne kvelden og disse idiotiske kommentarene skjønner jeg at jeg må gå noen runder med meg selv.»Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion