Religion

– Vi må leve her, i en ufullkommen verden

PODKASTEN DOKKA: Sunniva Gylver har akkurat gitt ut boka Midt i alt som er. Hva er det de ordene formidler? spør Åste Dokka.

I forrige uke gjorde Vårt Land et lengre intervju med Sunniva Gylver i forbindelse med hennes nye bok Midt i alt som er – en fortelling om kjærlighet, sorg og eksistensiell beredskap.

Der forteller soknepresten i Fagerborg kirke åpenhjertig om sitt eget liv, om samlivet med ektemannen Lars Kristian, som døde i juni i fjor.

Dette er noen av temaene som blir utforsket i denne ukens episode av podkasten Dokka «Hvordan er det å være prest i sorg?»:

– Jeg tror ikke vi skaper paradis på jord. Vi må leve her, i en ufullkommen verden, men likevel tror jeg alt er i Guds hender. Jeg tror at Lars Kristian er i Guds hender. Det gir meg en energi til å være i livet som jeg ellers ikke ville hatt, sier Gylver i episoden.

Programleder Åste Dokka er teolog og Vårt Land-kommentator. I podkasten Dokka, som kommer ut annenhver mandag, inviterer hun en gjest til å «snakke lett om tunge ting».

---

Sunniva Gylver

  • 55 år fra Oslo
  • Tre barn: Simon (24), Gina (21) og Noah (20)
  • Prest i Fagerborg kirke, andaktsholder for Plussord, underviser på MF vitenskapelig høyskole
  • Mistet mannen sin Lars Kristian Gylver i juni fjor
  • Gir denne uka ut boka Midt i alt som er – en fortelling om kjærlighet, sorg og eksistensiell beredskap på Kagge forlag

---

Les mer om mer disse temaene:

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion