Religion

Hanvold solgte egen eiendom til Visjon Norge

VISJON NORGE: Jan Hanvold har solgt en privat eiendom til sin egen TV-kanal, Visjon Norge. Salgsummen er på 9,2 millioner, melder NRK.

TV Visjon Norge har kjøpt en eiendom av deres styreleder Jan Hanvold.

Eiendommen ble solgt 15. mai i fjor til en pris på 10 millioner, minus gjeld på 800.000 kroner.

Eiendommen, som ligger i Mjøndalen, har vært brukt til produksjonen av TV-sendingene til Visjon Norge siden 2019. Fram til nå har TV-kanalens datterselskaper leid lokaler, men nå har Visjon Norge kjøpt hele eiendommen.

Det var NRK som omtalte saken først. Hanvold har ikke ønsket å kommentere salgene til NRK.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Hanvold har vært involvert i salg av eiendommer til Visjon Norge. I 2019 ble TV-kanalens lokaler i Drammen solgt til boligutvikleren Boverian.

Selgeren var eiendomsselskapet Øvre Eikervei 126 AS, hvor Hanvold sammen med sin kone eide omtrent 20 prosent av aksjene. De tjente omtrent 10 millioner på det salget, ifølge NRKs utregninger.

Hanvold sier til Vårt Land at dette salget ga ham en fortjeneste på 1.250.000 kroner. Han sier at han har betalt skatt av det.

Salget i 2019 skjedde etter at Drammen kommune mente at Visjon Norges virksomhet i lokalene var ulovlige. Kommunen mente at bygget som ble brukt, aldri var godkjent for TV-virksomhet.

– Vi stod da uten lokaler og valgte å flytte til bygget vi har nå fordi det var regulert til medieproduksjon da TV Buskerud hadde tilhold der på 1990-tallet, opplyser Hanvold til Vårt land.

Forholdene

Eiendommen Visjon Norge flyttet til i 2019, er den som Hanvold nå har solgt til Visjon Norge, forteller han. Eiendommen har tilhørt Eiker Grafiske Eiendom, som Hanvold kjøpte opp i 2010. Prisen for å kjøpe opp aksjene var 5 millioner, sier Hanvold til Vårt Land.

Året etter oppkjøpet kjøpte laksemillionær Idar Tangen 50 prosent av aksjene fra Hanvold.

Da de så et behov for å gjøre bygget til et moderne mediesenter, valgte de å selge eiendommen i stedet for å leie den ut, forklarer Hanvold.

– Vi solgte eiendommen for takst pris til TV Visjon Norge AS for 9.5 millioner kroner. Dette foregikk i full åpenhet, sier Hanvold, og legger til:

– Om vi hadde gått ut på det åpne markedet, ville vi kunne få mer.


Les mer om mer disse temaene:

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion