Religion

Bare én søker til viktig posisjon i Misjonssambandet

STILLINGSUTLYSNING: Misjonssambandet måtte forlenge søknadsfristen på stillingen som økonomileder. Bare én person har meldt sin interesse for stillingen.

Det måtte forlenget søknadsfrist til for å få noen til å søke den viktige stillingen som økonomileder i Norsk Luthersk Misjonssamband (Misjonssambandet), og selv etter at fristen ble utvidet, har det meldt seg bare én søker. Misjonssambandets hovedorgan, Utysn, melder på sine nettsider at dette imidlertid er en høyst aktuell kandidat.

Reaksjon

Økonomileder Øystein Frøysa sa opp sin stilling som en reaksjon på at generalsekretær Øyvind Åsland fratrådte sin stilling 15. mai. Åsland gikk av blant annet som følge av «krevende samarbeidsforhold med hovedstyret i den senere tid», som det het i en pressemelding.

Misjonssambandet søkte da etter Frøysas erstatter med søknadsfrist 15. juni. Denne ble deretter forlenget til 1. august.

– Vi lyste ut stillingen umiddelbart, men det kom ganske raskt midt opp i ferietid og generalforsamlingen. Derfor utsatte vi søknadsfristen, sier fungerende generalsekretær Birger Helland til Utsyn.

Kan bli kvinne

Det er en mulighet for at ansettelsen av ny økonomileder blir historisk, for etter vedtak på sommerens generalforsamling er det for første gang mulig for kvinner å søke på økonomilederstillingen.

Fungerende generalsekretær Helland vil overfor Utsyn ikke røpe søkerens kjønn, men karakteriserer vedkommende som en «god søker».

Frøysa slutter i sin stilling 1. september, og det opplyses at den nye økonomilederen ikke vil være på plass allerede da.

– Øystein har sagt at han vil bistå og være behjelpelig i en overgangsperiode til en ny økonomileder er på plass – om det ikke drar ut for lenge. Derfor er jeg ikke bekymret for det, sier Helland.

---

Norsk Luthersk Misjonssamband

  • Norsk Luthersk Misjonssamband (Misjonssambandet) ble dannet i 1891.
  • Er en av Europas største misjonsorganisasjoner med omtrent 150 aktive misjonærer i utenlandstjeneste.
  • Har omkring 2.500 ­foreninger og lag fordelt på syv regioner over hele landet.
  • Driver også skolevirksomhet på grunn- og høgskole­nivå, bibelskoler, folkehøgskoler, barnehager, forlag og en rekke gjenbruksbutikker.

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion