Religion

Amerikansk biskop ut mot pavens abort-reaksjon

ABORT: – Jeg tror ikke paven forstår USA, sier amerikansk biskop. Han mener pave Frans må «håndtere» Joe Biden på en bedre måte.

Det er ikke hverdagskost at høytstående kirkepersonligheter kritiserer paven, men den amerikanske erkebiskopen Joseph Naumann er ikke fremmed for å si hva han mener.

I et nylig intervju med Die Tagespost sier han at han er «trist» over måten pave Frans har håndtert kontroversene rundt president Joe Biden og Nancy Pelosi, leder for Representantenes hus, sitt engasjement for abortrettigheter.

– Jeg tror ikke paven forstår USA, på samme måte som han ikke forstår kirken i USA, sier Naumann til den tyske avisa, og mener pavens rådgivere har fullstendig feilinformert ham.

Den amerikanske biskopen mener Biden må slutte å omtale seg som en troende katolikk. Ifølge Catholic News Agency sa han videre at Biden krysser en grense når han «skilter med sin katolske tro samtidig som han forfekter slik ondskap», og at han på den måten viser offentligheten at «jeg støtter abort og er en troende katolikk på samme tid, så det kan du også».

Dette skjer snaue to måneder etter at erkebiskopen i San Francisco annonserte at Nancy Pelosi ikke får motta nattverd på grunn av hennes syn på abort.

Ikke første gang

Dagen før Die Tagespost publiserte intervjuet med Naumann, gikk pave Frans derimot ut mot den amerikanske presidenten. I et intervju med den spanske tv-kanalen Univisión sa paven at det ikke hang sammen at Biden med sin katolske tro jobber for abortrettigheter. Han sa videre at han lar det være opp til Bidens samvittighet, men foreslår samtidig at presidenten snakker med presten sin om uoverensstemmelsen.

Naumann bemerket riktignok at intervjuet der han kritiserer pavens manglende handlinger ble gjort i forkant av pavens utspill, men at han uansett står for det han har sagt, skriver det katolske nettstedet The Tablet.

Det er uansett ikke første gang erkebiskop Naumann engasjerer seg for å stramme inn kvinners abortrettigheter. Han var blant de katolske biskopene som i fjor tok til orde for at både Joe Biden og Nancy Pelosi ikke bør få motta katolsk nattverd.

Vatikanet svarte med et brev adressert amerikanske katolske biskopar der de advarte mot en kategorisk nattverdsnekt mot politikere som støtter abortrettigheter som strider med Den katolske kirkes lære.


Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion