Religion

Se langfredagsgudstjenesten fra Salhus kirke

GUDSTJENESTE: Salhus menighet står for påskegudstjenestene på NRK i påsken. Følg gudstjenesten langfredag direkte her.

?

I Salhus kirke startet de med gudstjeneste palmesøndag på NRK, før de følger opp langfredag og 1. påskedag i påskeuka. Sokneprest Hanne Zimmermann-Ølberg ønsker å nå ut til hele Norge med påskens budskap.

– I samfunnet i dag er følelser veldig viktig, og jeg ser på sosiale medier at så mange lengter etter og leter etter noe som kan gi den gode «påskestemningen». Vi vil frimodig be dem om å la gudstjeneste være en slik god faktor i påskefeiringen i år, sa Zimmermann-Ølberg til Vårt Land torsdag, og la til:

– Den tradisjonelle gudstjenesten, den høytidelige stemningen, og det meningsbærende innholdet vil definitivt gi dem god påskestemning, og i mine øyne også et viktig møte med Jesus og evangeliet.

Gudstjenesten langfredag blir en tradisjonell pasjonsgudstjeneste med kirkekoret som forsangere, samt frivillige som tekstlesere. Påskedagen blir festdagen med de kjente påskesalmene, med blåsere, lovsangsband og orgel. Søndag skal også barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) være tekstleser.

– Ja, hun hører til i menigheten og ville gjerne være med da hun ble spurt. Hun er jo kirkeminister! sa Zimmernmann-Ølberg torsdag.

---

Påskegudstjenester på NRK i Salhus kirke

  • Gudstjenestene sendes på TV (NRK1) og i radio (NRK P1) langfredag klokka 11 og 1. påskedag klokka 11.
  • Salhus kirke ligger helt nord i Bergen kommune og ble bygget i 1924.

---

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Vårt Land

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion