Religion

Brian Houston trer til side som global pastor i Hillsong

HILLSONG: Brian Houston er en av grunnleggerne av megakirken Hillsong. Nå tar han en pause fra vervet som «global pastor» ut 2022, skriver Christianity Today.

Allerede i fjor høst trakk Brian Houston seg fra sitt verv i Hillsongs styre, men beholdt rollen som «global pastor». Søndag skriver Christianity Today at han nå også sier fra seg dette vervet for resten av 2022.

Beskjeden skal ha blitt gitt gjennom en forhåndsinnspilt video, vist under søndagsgudstjenesten til Hillsong i Sydney.

«Det har vært en periode med mye uforventet, og vi er takknemlige for dere og for fellesskapet vi deler», skal Houston ha sagt i videoen. Kona Bobbie Houston var også med i videoen.

Bakgrunnen for at han nå trer til side, skal være at Houston står foran en krevende rettssak. Han er siktet for å skjule informasjon om han hans far, Frank Houston, angivelig skal ha begått seksuelle overgrep mot barn på 1970-tallet. Frank Houston døde i 2004, før anklagene ble kjent.

Brian Houston skulle opprinnelig har møtt i retten allerede i fjor høst. Tidligere har han uttalt at han vil hevde sin uskyld, og at han er villig til å kjempe for det. Politiet på hevder på sin side at Houston skal ha visst om overgrepene helt siden 1999, men unnlatt å formidle det videre til politiet.

Ifølge Christianity Today siterte Brian Houston i videoen en avgjørelse fra Hillsongs styre og eksterne juridiske konsulenter, som skal ha sagt at det er til det beste at han ikke er del av trossamfunnets lederskap mens rettsprosessen pågår. Han skal også ha sagt at det er sannsynlig at «dette vil ta mesteparten av 2022».

---

Hillsong

  • Kirke som ble startet i 1983 av Bobbie og Brian Houston i Sydney, Australia.
  • Har etablert forsamlinger i storbyer over hele verden, med over 150.000 medlemmer til sammen.
  • Er en pinsekarismatisk kirke med et moderne uttrykk, og retter seg spesielt mot unge.
  • I Norge består Hillsong av til sammen åtte kirker i Sør-Norge. Hillsong Norway er tilsluttet den norske Pinsebevegelsen.

---

Vårt Land oppdaterer saken

Les mer om mer disse temaene:

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion