Kirkeliv

Brian Houston trekker seg midlertidig fra Hillsong-verv — fortsetter som global pastor

HILLSONG: Grunnlegger og ledende pastor i Hillsong, Brian Houston, erklærer at han vil trekke seg fra oppgavene sine i megakirkens styrer. Han er siktet for å ha skjult informasjon fra politiet om et angivelig seksuelt overgrep.

I august ble det kjent at Hillsong-grunnlegger Brian Houston skulle være siktet for å skjule informasjon om angivelig seksuelt misbruk av barn. Nå trekker han seg tilbake fra oppgavene sine i flere styrer i megakirka, slik at disse kan fortsette å fungere på best mulig vis.

I en e-post skriver Houston, i følge det kristne medienettstedet The Roys Report, at han ønsket at «kirkefamilien vår skulle høre det direkte fra ham».

– Jeg vil dere skal vite at jeg har tatt avgjørelsen om å trekke meg tilbake fra rollen min i de styrene i Hillsong som har oppsyn med styringen av virksomheten vår, heter det i e-posten.

Til tross fra at han tar pause fra styrevervene, skriver han at han fremdeles kommer til å ha rollen som global pastor. Hillsong er et kirkesamfunn med menigheter over hele verden, som ledes sentralt av Brian Houston og hans kone Bobbie Houston.

---

Hillsong

  • Kirke som ble startet i 1983 av Bobbie og Brian Houston i Sydney, Australia.
  • Har etablert forsamlinger i storbyer over hele verden, med over 150.000 medlemmer til sammen.
  • Er en pinsekarismatisk kirke med et moderne uttrykk, og retter seg spesielt mot unge.
  • I Norge består Hillsong av til sammen åtte kirker i Sør-Norge. Hillsong Norway er tilsluttet den norske Pinsebevegelsen.

---

Skal ha holdt tilbake informasjon

Saken Houston er anklaget for, fant sted på 70-tallet og gjelder angivelig seksuelt misbruk av en ung mann, utført av hans far, Frank Houston. Brian Houston er siktet for å holde tilbake informasjon om saken.

Da anklagene ble kjent, uttalte Houston at han ble sjokkert, ifølge den australske avisen ABC News.

– Disse beskyldningene har kommet som et sjokk for meg, ettersom jeg alltid har vært åpen om saken. Jeg hevder sterkt min uskyld og vil forsvare meg mot anklagene, sa han i følge avisen.

– Ser fram til å bli renvasket

Etter at nyheten først ble kjent, har også Hillsong kommet med en uttalelse til The Christian Post. Der uttrykker de skuffelse over at pastoren er siktet i saken.

– Han har oppfordret oss til å forsvare ham og sier han ser fram til å å bli renvasket, heter det i uttalelsen.

– Siden dette er en sak som vil tas av retten, kommer verken Houston eller Hillsong til å komme med flere uttalelser.

Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirkeliv