Religion

Filadelfia Kristiansand får bistand fra Pinsebevegelsen

PASTOR-EXIT: Etter at to pastorer trakk seg fra eldsterådet i landets nest største pinsemenighet, skal flere forhold i kirken kartlegges. Nå har Filadelfia Kristiansand bedt Pinsebevegelsen om bistand i prosessen.

– Vi kan bekrefte at vi nå har fått en formell forespørsel fra Filadelfia Kristiansand om å bistå i den videre prosessen, skriver Pinsebevegelsen Norges leder Ingunn Ulfsten i en sms til Vårt Land.

Forrige uke ble det kjent at pastorene Jan Kjosavik og Thor-Harald Evenstad trekker seg fra menighetens øverste organ, eldsterådet, og sistnevnte også fra rollen som pastor.

Etter exiten fortalte hovedpastor Wiggo Skagestad at «For å sikre en best mulig håndtering av situasjonen, og framtidig utvikling, ønsker vi ekstern bistand til en kartlegging av menighetens lederstruktur».

– Saken blir nå håndtert videre av vår rådsstruktur, skriver Pinsebevegelsens leder.

Ber om ro og ryddighet

Ingunn Ulfsten understreker at organisasjonen ikke ønsker å kommentere slike pågående prosesser.

– Vi ber om ro slik at menigheten i samarbeid med Pinsebevegelsen kan håndtere dette på en ryddig og god måte, uttaler hun.

Det er Pinsebevegelsens personalråd som nå skal bistå Filadelfia Kristiansand videre, forteller Ulfsten.

Personalrådet består av de valgte lederne i Pinsebevegelsens organisasjonsutvalg, samt fra meklingsrådet og det etiske rådet – i tillegg til en administrativ ressurs.

På generelt grunnlag sier Ulfsten at dette rådet «håndterer saker og varslinger som kommer inn, og avklarer hvem som skal håndtere de ulike sakene sammen med menighetene».

– De har nå inngått en avtale med Filadelfia, skriver hun i en sms.

---

Filadelfia Kristiansand

  • Norges nest største pinsemenighet, ifølge Wikipedia, med 1780 tilskuddstellende medlemmer i 2020.
  • Pinsekirke og generasjonsmenighet som holder gudstjenester i bygget Q42 i Kvadraturen i Kristiansand.
  • Selskapet Filadelfia Kristiansand AS er eid av menigheten, og aksjeselskapet eier igjen en rekke datterselskaper, blant annet Kristiansand Kongressenter AS, som driver med utleie av konferanselokaler i bygget Q42.

---

– Kan komme styrket ut

Mange av menighetens medlemmer var til stede på møtet hvor de to pastorene forrige uke meddelte at de trakk seg fra ledervervene. En av dem var Frank-Werner Unsgaard.

– En del ser behov for endringer, men jeg tror vi kan komme styrket ut av dette – og at menigheten kan etablere styringsrutiner som gagner alle, fortalte Unsgaard Vårt Land i etterkant.

Medlemmet ønsker den kommende kartleggingen velkommen.

– Det er ingen splittelse eller polarisering i menigheten nå, bare sunn meningsytring som jeg tror kan være til det gode. Nå har man mulighet til å endre noe til det bedre, på ulike vis, sa Unsgaard.

En av hovedpastorene i Filadelfia Kristiansand, Wiggo Skagestad, fortalte Vårt Land forrige uke at han mener det ikke sømmer seg å uttale seg offentlig om saken i forkant av den eksterne kartleggingen.

Les mer om mer disse temaene:

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion