Religion

Endrer konfirmantundervisning etter reaksjoner fra foreldre

KONFIRMASJON: Nærbø menighet har besluttet å endre praksisen rundt konfirmasjonsundervisning etter reaksjoner fra foreldre, ifølge Stavanger Aftenblad. Sokneprest Vidar Søyland Pettersen beklager opplevelsen konfirmantene hadde.

Vårt Land har tidligere skrevet om reaksjonene på en konfirmantundervisning om abort i Nærbø kirke i Hå kommune i Rogaland.

Her ble konfirmantene fortalt om flere alvorlige diagnoser på barn. Deretter ble de spurt om de ville anbefalt abort av et foster med disse diagnosene.

Etter en håndsopprekning på dette spørsmålet, kom en ungdom i rullestol inn i rommet med flere av disse nevnte diagnosene.

I etterkant har undervisningen fått kritikk av foreldre som mente virkemiddelbruken var problematisk.

Nå sier sokneprest Vidar Søyland Pettersen til Stavanger Aftenblad at virkemidlene vil bli endret neste år.

– Håndsopprekningen skjedde bare i år, og har ikke vært et fast innslag i undervisningen. Videre skal vi drøfte hvordan vi på en annen måte kan formidle menneskeverd på i konfirmasjonsundervisning, sier Pettersen.

Etter reaksjonen fra foreldrene, kalte menigheten inn konfirmantforeldrene til møte. I etterkant har soknepresten og prosten på Jæren, Lars Sigurd Tjelle, vært i møte med to representanter fra biskopen.

Aftenbladet har spurt sokneprest Pettersen om de beklager at ungdommene reagerte som de gjorde, eller om det var undervisningen som fungerte dårlig. Pettersen sier at de ønsker å ta ansvar for måten de har kommunisert på og at de ikke beklager opplevelsen ungdommene hadde.

Biskop Anne Lise Ådnøy har tidligere sagt til Aftenbladet at hun forstår at konfirmanter og foreldre reagerte på virkemiddelbruken.

– Jeg tenker at det er brukt lite tjenlige metoder her, har biskopen uttalt.
Les mer om mer disse temaene:

Sigrid Elise Perstølen

Sigrid Elise Perstølen

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion