Religion

Biskop har kalt inn til møte om omstridt konfirmasjonsundervisning

DEN NORSKE KIRKE: Nærbø kirkes undervisning om abort falt ikke i god jord hos konfirmantforeldrene. Neste uke skal sokneprest og prost i møte med biskopen.

– Jeg har avtalt en samtale med prost og menighet, ikke minst for å høre nærmere hvordan de har det nå og hva de trenger av støtte framover, sier Anne Lise Ådnøy, biskop i Den norske kirke i Stavanger til Jærbladet.

For tre uker siden ble 14-åringer utfordret i abortspørsmålet under konfirmantundervisningen i Nærbø kirke i Hå kommune i Rogaland. Metoden som ble brukt har opprørt flere foreldre, skrev Vårt Land forrige uke.

Ifølge Stavanger Aftenblad, som først omtalte saken, skal den omstridte undervisningen ha foregått slik:

Først spurte konfirmantlederen om 14-åringene ville anbefalt abort av et foster med flere alvorlige diagnoser, eller ikke. Flere konfirmanter rakk opp hånden. Deretter trillet en ungdom i rullestol inn i lokalet. Vedkommende hadde flere av diagnosene som nettopp var nevnt.

– Lite tjenlige metoder

Stavanger-biskopen har uttalt at hun synes metodene er «lite tjenlige», samt at hun vil sørge for at saken blir fulgt opp lokalt.

Til Jærbladet sier hun at det ikke er tatt noen formell beslutning om hvordan det neste konfirmasjonskullet skal bli undervist i temaet menneskeverd.

– Temaet er fortsatt en viktig del av læreplanen. Og så har både sokneprest og prost sagt at det er naturlig å se nærmere på virkemidlene som ble brukt, og at metodikken ikke er avgjørende for å få fram budskapet, sier hun til lokalavisen.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion