Religion

NLA Høgskolen fikk ikke godkjent sitt systematiske kvalitetsarbeid

UTDANNING: NLA Høgskolen har fått til juli 2022 med å rette opp mangler i sitt kvalitetsarbeid, opplyser NOKUT i en pressemelding.

NOKUT varslet i desember 2019 at de vil gjennomføre en revidering av NLAs akkreditering som høgskole, samt et ordinært tilsyn med høgskolens kvalitetsarbeid. Bakgrunnen var blant annet en rekke bekymringsmeldinger om høgskolens praktisering av prinsippet om akademisk frihet.

Onsdag ble høyskolens systematiske kvalitetsarbeid behandlet i NOKUT-styret. De konkluderte med at kvalitetsarbeidet har enkelte mangler.

I en pressemelding skriver de at:

«Det systematiske kvalitetsarbeidet ved NLA har enkelte mangler. Høyskolen må revidere sine ordninger for systematisk kontroll med at fagmiljøene knyttet til studietilbudene, tilfredsstiller kravene i regelverket og dokumentere hvordan resultater fra kvalitetsarbeidet inngår i kunnskapsgrunnlaget ved vurdering og strategisk utvikling av institusjonens samlede studieportefølje».

Frist til juli neste år

NOKUT opplyser videre at utdanningsinstitusjonen har fått frist til 1. juli 2022 med å rette opp manglene.

– Det er en forutsetning for høyskoleakkrediteringen at det systematiske kvalitetsarbeidet er godkjent av NOKUT, sa NOKUT-direktør Kristin Vinje, i en pressemelding om NLAs akkreditering.

NLA-rektor Sigbjørn Sødal sier i en uttalelse at høgskolen har også selv påpekt behov for visse justeringer i kvalitetsarbeidet, og er allerede i gang med dette.

– Vi benytter samtidig anledningen som NOKUT har gitt oss til å forbedre kvalitetsarbeidet hos oss, og med det også kvaliteten på studiene, uttaler rektor Sigbjørn Sødal i en artikkel på hjemmesiden til NLA.

Høyskole-status skal behandles i desember

Revideringen av NLAs akkreditering som høyskole er fortsatt til behandling hos NOKUT-administrasjonen, skriver de i pressemeldingen.

NOKUT skriver til Vårt Land at når revideringen er ferdig der, vil den bli behandlet i styret. Mest sannsynlig skjer det i desember.

---

NLA Høgskolen

  • NLA Høgskolen er en privat høyskole med studiesteder i Bergen, Oslo og Kristiansand.
  • Høyskolen tilbyr utdanninger innen fagområdene journalistikk, kommunikasjon og medier, pedagogikk, lærerutdanning, teologi, religion og filosofi, interkulturelle studier, økonomi- og administrasjon og musikk.
  • Høyskolen eies av Den Evangelisk Lutherske Frikirke, Det Norske Misjonsselskap, Norsk Luthersk Misjonssamband, Normisjon, Indremisjonsforbundet, Søndagsskolen Norge og Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag.

---

Les mer om mer disse temaene:

Marit Mjølsneset

Marit Mjølsneset

Marit Mjølsneset er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion