Religion

Vatikanet-domstol frikjenner tidligere altergutt for å ha forgrepet seg på yngre gutt

DEN KATOLSKE KIRKE: En domstol i Vatikanet har frikjent en tidligere altergutt som var anklaget for å ha forgrepet seg på en yngre gutt på en ungdomssamling.

Vatikanet

En domstol i Vatikanet har frikjent en tidligere altergutt som var anklaget for å ha forgrepet seg på en yngre gutt på en ungdomssamling.

Dommen falt dagen etter at en knusende fransk rapport konkluderte med at 330.000 barn har blitt utsatt for seksuelle overgrep i Den katolske kirke i Frankrike de siste 70 årene.

Dette er den første overgrepssaken som blir behandlet i pavens domstol. Pave Frans har tidligere uttalt at den katolske kirken har nulltoleranse for slike overgrep.

Alle tiltalte frikjent

Saken gjaldt et ungdomsseminar for noen år siden i Vatikanet for pavens altergutter i alderen 12–18 år. Den daværende altergutten, som siden har blitt prest, var anklaget for å ha forgrepet seg på en yngre altergutt.

Flere andre var også tiltalt i saken, anklaget for å ha bidratt til å holde lokk på saken. De andre ble for øvrig også frikjent av de tre dommerne.

Presten nektet for å ha begått handlingene. Han sa at påstandene var ubegrunnede og at de var et resultat av sjalusi blant de andre alterguttene for at han selv ble utnevnt til prest.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion