Religion

Krogedal i ny rolle

ARBEID: Jostein og Brit Krogedal er denne sommeren aktivt involvert i hjelpeorganisasjon Watoto, etter at de trakk seg som pastorer i Hillsong Norway høsten 2020.

Rettelse: I en tidligere versjon av saken skrev Vårt Land at Jostein og Brit Krogedal har fått nye jobber i Watoto. Dette stemmer ikke. Krogedal ble tidligere i år gjenvalgt som styremedlem i organisasjonen, men har ingen lønnet stilling. Vårt Land beklager.

I et innlegg på Facebook skriver Jostein Krogedal at han og kona Brit de siste ukene har reist i Europa og besøkt flere av Watotos kontorer. Krogedal ble tidligere i år gjenvalgt i Watotos styre, bekrefter daglig leder Harald Sværen-Hjulstad.

«Brit og jeg beveger oss fra en sesong og inn i en ny sesong som vi ennå ikke helt vet hvordan vil se ut, men vi vet at Gud er trofast og vi vet at Han holder i vår framtid», skriver Krogedal (oversatt fra engelsk, red.anm).

Organsasjonen Watoto driver bistandsarbeid i Uganda og Sør-Sudan. Watoto ble grunnlagt som er kirke i 1984 av Gary Skinner i Kampala, Uganda. De har i dag elleve kontorer verden over og er blant annet kjent for barnekoret Watoto, som reiser verden rundt for å samle inn penger til arbeidet.

Krogedal skriver også at han er takknemlig for muligheten til å bli en del av Watotos europeiske team.

Hillsong-tiden forbi

Krogedal-paret har tidligere vært hovedpastorer i Hillsong Norway.

Hillsong Norway har menigheter på åtte ulike plasser i Norge og er underlagt den internasjonale bevegelsen Hillsong, som har avleggere over hele verden, og er kjent for å ha et moderne og urbant uttrykk.

I januar 2019 ble det kjent at Hillsong Norway hadde mottatt varsler mot Jostein Krogedal høsten 2018.

Varslene skal i hovedsak ha handlet om at han hadde oppført seg ufint og nedsettende, og at han skal ha brukt hersketeknikker og vært manipulerende. Dette skal ha skapt en fryktkultur i bevegelsen, ifølge varslerne.

– Jeg har såret folk med min væremåte. Jeg er oppriktig lei meg, sa Krogedal i 2019.

I oktober 2020 ble det kjent at Jostein Krogedal og Brit Krogedal trakk seg som pastorer.

Det gjorde de etter at styret hadde kartlagt tilstanden i Hillsong Norway, og kom da selv frem til at de ikke hadde nok tillit til å fortsette i sine roller.

Cathrine Northug

Cathrine Northug

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien er vaktsjef i Vårt Land.

VL anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion