Religion

NTNU trosser Studenttinget – beholder studentprestene

STUDENTPREST: Fremfor å fjerne studentprestene på campus, utvider skolen livssynstilbudet til studentene.

De siste månedene har studentprestordningen på NTNU vært debattert. Dersom universitetet ikke kan tilby tilsvarende arealer til alle livssynstilbud, mente Studenttinget at studentprestene bør skrotes.

Nå har universitetet i stedet bestemt seg for å beholde studentprestene og samtidig tilby lokaler til studenthumanistene. Hvilke samtaletilbud som skal tilbys, gjenstår å se.

– Den videre utredningen vil legge rammer for hvilke samtaletilbud av livssynsorganisasjoner som skal tilbys på NTNUs campuser videre. Det vi likevel har landet på, er at det ikke er aktuelt å gå videre med dagens løsning, der det kun tilbys lokaler til Den norske kirkes studentprester. Vi har derfor besluttet å tilby lokaler også til studenthumanistene, sier Marit Reitan, prorektor for utdanning, til Universitetsavisa.

Tiden vil vise

Som følge av et ønske fra flere livssynsorganisasjoner om å innføre fristasjoner på universitetsområdet, besluttet Studenttinget i april at ordningen med studentprester burde avvikles. Fremfor en forskjellsbehandling av enkelte religioner, mente Studenttinget at ordningen i stedet burde erstattes av et livssynsnøytralt samtalepartner-tilbud.

Etter at dette ble kjent, fikk leder Andreas Knudsen Sund beskjed om å «brenne i helvete»

– Det har vært viktig for oss at det ikke er en forskjellsbehandling, der ett livssyn har masse areal mens andre ikke har noe. Så får vi se hva man bestemmer seg for på lang sikt, om det blir et livssynssenter eller om man ikke har livssynstilbud på campus, sier han til Universitetsavisa etter NTNUs beslutning.


Les mer om mer disse temaene:

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien er vaktsjef i Vårt Land.

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion