Religion

Prestestillingen er lyst ut for fjerde gang - fortsatt har soknet ingen søkere

PREST: Aurland i Bjørgvin bispedømme sliter med å finne ny sokneprest. Kirkevergen tror kvinneprest-debatten kan ha skremt bort noen potensielle søkere, skriver Sogn Avis.

Stillingen som sokneprest i Aurland er lyst ut for fjerde gang, skriver Sogn Avis. Søknadsfristen er på søndag – og fortsatt har ingen søkere meldt seg, ifølge kirkeverge Monica Finden.

Det siste året har debatten rundt kvinnelige prester i Den norske kirke rast, også i Bjørgvin bispedømme, der Aurland ligger. Mikael Bruun er sokneprest i Sogndal og en av dem som har markert seg tydelig i debatten om samarbeid med kvinnelige prester. Han har hele veien vært klar på at han ikke ønsker såkalt liturgisk samarbeid med kvinnelige prester.

I høst uttalte et samlet bispemøte at en prest ikke har rett til å reservere seg mot samarbeid med kvinnelige kollegaer, men i vår blusset debatten opp på ny. Kvinneprestmotstander Vidar Nes Mygland var eneste søker til en prestestilling i Åmli, men bispedømmerådet valgte likevel å lyse ut stillingen på nytt.

Kirkevergen i Aurland vedgår overfor Sogn Avis at debatten rundt kvinnelige prester – og menn som ikke vil samarbeide med dem – kan ha noe å si for at stillingen ikke får noen søkere.

– Bjørgvin har vært konservative på mange måter og alle former for diskusjoner går egentlig litt på omdømme. Jeg tror også slike debatter kan skape utfordringer når det gjelder rekruttering. Det vil kunne føre til at noen kvinner vegrer seg for å søke et sted hvor man risikerer å få kollegaer som gjør at man ikke kjenner at man blir satt like stor pris på som mannlige kollegaer, sier Finden til Sogn Avis.

Hun er likevel klar på at hun tror de skal få besatt stillingen. Frem til ny, fast prest er på plass hjelper pensjonerte prester til.

Les mer om mer disse temaene:

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion