Religion

Norges Kristne Råd (NKR) oppfordrer alle landets menigheter til felles markering av 22.juli

22. JULI: Til sommeren er det er ti år siden terroren på Utøya og i regjeringskvartalet. – Vi oppfordrer alle kirkesamfunn til å holde sine kirker åpne denne dagen, sier Erhard Hermansen i Norges Kristne Råd.

I år er det 10 år siden terroren på Utøya og i regjeringskvartalet i Oslo. I den anledning ønsker styret i Norges Kristne Råd at alle landets menigheter skal markere denne dagen, skriver de i en pressemelding.

– Norges Kristne Råd oppfordrer alle landets menigheter til å markere denne dagen for å vise at vi står sammen med de som er berørt av terrorhendelsen, sier generalsekretær Erhard Hermansen i meldingen.

Han viser blant annet til at Den norske kirke sine menigheter skal la kirkeklokkene ringe i fem minutter fra klokken 12.

– Det henstiller vi våre andre medlemssamfunn også til å gjøre. Så vet vi at det er mange menigheter som ikke har kirkeklokker. Vi oppfordrer derfor i tillegg alle kirkesamfunn til å holde sine kirker åpne denne dagen. La folk få komme inn og tenne lys, be en bønn og være i stillhet med minner og sorg, sier Hermansen i meldingen.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor er vaktsjef i Vårt Land.

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion