Kirke

Oppfordrer landets kirker til klokkeringing og åpne kirker 22. juli

DEN NORSKE KIRKE: I sommer er det 10 år siden terrorhandlingene på Utøya og i regjeringskvartalet. Kirkerådet oppfordrer landets kirker til å markere dagen på to måter.

I 2011 lå det et enormt blomsterhav utenfor Oslo domkirke til minne om de drepte i terrorangrepene i Oslo og på Utøya.

Kirkerådet oppfordrer landets kirker til å holde åpent og la klokkene ringe i fem minutter fra klokken 12 den 22. juli i år. Markeringen skjer i forbindelse med at det er 10 år siden terrorangrepene på Utøya og i regjeringskvartalet i Oslo, hvor 77 mennesker mistet livet.

– I anledningen at det er 10 år siden terrorhandlingene på Utøya og i regjeringskvartalet i Oslo sentrum, ønsker vi på denne måten å markere dagen, sier kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum i en pressemelding.

Hun understreker at dette er viktig - av flere årsaker.

– Kirka vil stå sammen med folk over hele landet, og viser det blant annet med å la kirkeklokkene ringe for alle som vil vise folk i alle lokalsamfunn at kirken i denne tiden går i forbønn for alle som er berørt av 22. juli, fortsetter Raaum i meldingen.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor er vaktsjef i Vårt Land.

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke