Religion

Mener Ropstad blir villedet av Jehovas vitner: – De holder tilbake viktig informasjon om eksklusjon

EKSKLUSJON: Et medlem som blir ekskludert fra Jehovas vitner får fortsette ekteskap og familieliv som før, opplyser Jehovas vitner til myndighetene. Men en vesentlig del av eksklusjonspraksisen unnlater de å fortelle, mener Rolf Furuli, tidligere eldste i trossamfunnet.

Rolf fotogarfert på Stavern utenfor Larvik. Rolf Furuli har vært en globalt anerkjent, høytstående skikkelse i Jehovas vitner i 59 år. Han er dypt religiøs, og mener Jehovas vitners lære er sannheten. Men de siste årene har han opplevd at Det styrende råd -- åtte menn i USA -- har gitt seg selv altfor mye makt. Derfor har han skrevet en bok, vel vitende om at han kom til å bli ekskludert, om hvordan deres lover og regler (særlig for ekskludering av medlemmer) ikke har grunnlag i Bibelen, og derfor er ugyldige. Han kommer aldri til å trekke det tilbake, og vil derfor leve resten av livet ute i kulda. 
FOTO: Klaudia Lech, VG

Hei!

Denne artikkelen krever abonnement.

Du må logge inn for å lese videre

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion