Religion

Verdens kvinner samles i bønn for Vanuatu

KVINNENES INTERNASJONALE BØNNEDAG: Den første fredagen i mars er kvinner fra over 170 land samlet i bønn for å markere den internasjonale bønnedagen med musikalske innslag, andakt og bønn. I år går markeringen til øygruppen Vanuatu med tema «Bygg på fast grunn».

– Det er spesielt å tenke på at vi er kvinner som er samlet på samme dag, om samme sak, samme bibeltekst, samme informasjon og samme Herre, forteller Karin Holt.

Hun leder Den norske bønnedagskomite og er henrykt over årets program som er satt sammen av kvinnekomiteer fra Vanuatu. I Norge regner hun med at minst 140 små og store grupper over hele landet vil markere bønnedagen, som avsluttes med salmen «Den dag Du gav oss, er til ende». En salme som gir et godt bilde på hva dagen handler om.

– Når sola går ned, går det opp et annet sted, sier Holt.

Siden 1887 har kvinner samlet seg i bønn for et prosjekt i et spesielt land. I år går markeringen til Vanuatu, en øygruppe i Stillehavet, øst for Australia. Bibelselskapet samler inn penger og formidler gaver til årets prosjekter i Vanuatu.

Disse vil være særlig rettet mot unge landsbykvinner, forteller Holt, som består av mulighet for utdanning, skape arbeidsplasser der kvinnene bor og starte helseprogram rettet mot svangerskap, førsel barnehelse og kreft.

---

Kvinnenes internasjonale bønnedag

  • Den første fredagen i mars samles kvinner over hele verden til bønn.
  • Markeringen er økumenisk og går på tvers av ulike kirkesamfunn
  • For hvert år går markeringen til et spesielt med et spesielt prosjekt
  • Årets tema er «Bygg på fast grunn» og markeres for øygruppen Vanuatu. De som vil delta kan gå til nettsiden bonnedag.wordpress.com.

---

«Bygg på fast grunn»

Årets tema er «Bygg på fast grunn», og er ikke et tilfeldig tema for årets markering.

– Hva bygger vi livet og troen vår på? «Guds kirkes grunnvoll ene er Herren Jesus Kristi» synger vi når vi samles i år. Det stemmer i naturen at du skal bygge på et fast fundament. Åndelig er det også en like viktig sannhet. Vi må vite hva vi bygger vår tro og vårt liv på, sier Holt.

Vanuatu er et område som stadig utsettes for naturkatastrofer som orkaner, jordskjelv og vulkanutbrudd. Også i Norge ble årets tema aktuelt med jordskredet i Gjerdrum, ser hun.

Digitalt program

– Noen vil nok trenge litt assistanse for å få lastet ned gudstjenesten, men vi merker begeistringen. Det er en fleksibel flokk vi har med å gjøre, forteller Holt.

Holt viser liten bekymring for årets digitale markering og mener vi er godt vant med digitale møter og gudstjenester. Årets markering kan lastes ned fra nettsiden og følges av mindre grupper og enkeltpersoner der det ikke føles trygt å møtes fysisk, avslutter Karin Holt.


Les mer om mer disse temaene:

Cathrine Northug

Cathrine Northug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion