Religion

Forkynner Ravi Zacharias skal ha misbrukt kvinner seksuelt – finnes «overbevisende og troverdige» bevis

MAKTMISBRUK: I mange år før sin død skal apologeten Ravi Zacharias ha begått seksuelle overtramp. Nå forteller organisasjonen hans, RZIM, at det finnes slående bevis for oppførselen.

Mistankene om at den populære apologeten og forfatteren Ravi Zacharias har begått seksuelle lovbrudd, blir nå bekreftet av hans egen organisasjon, Ravi Zacharias International Ministries (RZIM).

En full granskingsrapport er ventet i januar, skriver Christianity Today.

Flere medier har skrevet om forkynnerens påståtte seksuelle overgrep, og nå bekrefter advokatfirmaet bak den kommende rapporten at flere av ofrene har snakket «ærlig og detaljert» om hva som har skjedd.

Gjør helomvending – tror på ofrene likevel

Tidligere har RZIM tilbakevist anklagene mot forkynneren, som døde i mai, 74 år gammel.

Zacharias var en populær forfatter og markant kristenskikkelse. Han ønsket å lære kristne å argumentere for et kristent verdenssyn, og ha robuste svar på de store, eksistensielle spørsmålene. Det jobber RZIM for.

Nå sier datteren hans, på vegne av organisasjonen, dette om det som kommer frem:

– Vi vet at disse nyhetene vil sende oss, og tusenvis av andre, inn i sorg, forvirring, desillusjon og sinne, skriver Sarah Davis, som leder RZIM.

Hun forteller videre at organisasjonen sørger oppriktig med ofrene for Zacharias’ seksuelle misbruk. Ifølge Christianity Today har det ulmet i organisasjonen RZIM i ukesvis. Flere ansatte skal ha vært sterkt kritiske til måten ledelsen har håndtert disse opplysningene på frem til nå.

For kort tid siden gikk familie og menighetsmedlemmer ut og avviste anklagene om apologetens seksuelle misbruk, fordi de «på ingen måte passer med mannen vi kjente i årtier».

---

Ravi Zacharias

  • Ravi Zacharias (født 26. mars 1946) var en indiskfødt kanadisk-amerikansk kristen apologet.
  • Han har i hele sin karriere oppfordret kristne til å se på argumenter for hvordan et kristent verdenssyn kan besvare store eksistensielle spørsmål.
  • I 1984 grunnla han Ravi Zacharias International Ministries (RZIM), en organisasjon som har rundt 200 ansatte, fordelt på 16 kontorer rundt om i verden.
  • Kilde: Christianity Today.

---


Les mer om mer disse temaene:

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion