Religion

Prest i Danmark siktes for drap på sin savnede kone

SIKTET: Mystisk forsvinning av en dansk kvinne etterforskes som en drapssak. Hennes mann er nå siktet i saken.

I slutten av oktober forsvant Maria From Jakobsen fra Frederikssund. I dag er hennes mann, en prest i Helsingør bispedømme, siktet og varetektsfengslet for mistanke om drap på den 43 år gamle psykologen. 26. oktober i år skal hun ifølge en tidligere uttalelse fra politiet ha forlatt sitt hjem i en deprimert tilstand, skriver Kristelig Dagblad.

Saken ble opprinnelig behandlet som en forsvinningssak, men i midten av november ble den endret til en drapssak, hvoretter presten ble arrestert. I følge Ekstra Bladet har flere forhold ført til mistanken mot Maria From Jakobsens 44 år gamle ektefelle.

---

Dette er saken

  • 26. oktober 2020 forsvant danske Maria Form Jackobsen da hun tok seg en kjøretur og aldri kom hjem igjen.
  • 16. november ble ektemannen hennes, som er prest i Helsingør bispedømme, mistenkt for drap.
  • Ektemannen har foretatt mistenkelige søk på internett, og vært i besittelse av store mengder sterkt etsende væsker som saltsyre og kaustisk soda.
  • Før forsvinningen skal savnede ha uttrykt bekymring for en familiesituasjon i dagboken sin.

---

Skal ha vært redd før hun forsvant

Den savnede kvinnens søster snakket på telefon med den 43 år gamle psykologen om morgenen samme dag som hun forsvant og har fortalt politiet at hennes søster virket fornøyd. Flere personer nær den savnede sier også at hun aldri kunne forlatt barna sine frivillig.

I dagboken til den savnede kvinnen, som politiet er i besittelse av, skal det fremgå at den savnede kvinnen var bekymret og redd før hun forsvant, på grunn av en situasjon i familien.

Da kvinnen forsvant skal hun ha hatt med seg noen kontanter og en liten veske med klær, men ingen telefon eller datamaskin, og heller ikke bankkort. Kvinnen kunne dermed ikke spores.

I omtrent tre uker stod politiet på bar bakke uten spor, men etter omfattende etterforskning tok saken en ny vending 16. november, da politiet startet å ane mistanke mot kvinnens ektemann som de senere har siktet for drap. Presten er nå varetektsfenglset frem til 11. januar 2021.

– Alt peker mot presten

Det var ikke presten og ektemannen som rapporterte henne savnet, men et annet familiemedlem. Nordsjællands politi har også uttalt at etter et søk i parets bolig har de funnet store mengder sterkt etsende væsker som saltsyre og kaustisk soda. Etter konens forsvinning 26. oktober skal også presten har fortatt internettsøk på ord som «havdybde» , «oljefat», «selvmord», «forsvant» og «vaskemidler».

Ifølge politiet har presten heller ikke klart å gi en god forklaring på bevegelsene sine i det området som politiet er spesielt interessert i. Det er på Rødkildevej i Brønshøj, hvor en hvit Chevrolet Spark noen dager etter at Maria From Jakobsen hadde forsvunnet, ble funnet med nøkler og førerkortet hennes i.

Denne bilen tilhører familien, og politiets antok derfor lenge at Maria From Jakobsen hadde kjørt til dette stedet og senere forsvunnet.

I avhør etter arrestasjonen skal presten ha ønsket å slippe å uttale seg, og påberopte seg presters spesielle taushetsplikt. Det er ikke gjort klart hvordan han mener han er underlagt taushetsplikt i en sak der han selv er siktet for drapet på sin egen ektefelle. I følge Berlingske Tidende forsto dommeren heller ikke dette, noe som til slutt bidro til å styrke mistanken mot ham.

Les mer om mer disse temaene:

Amalie Vadla

Amalie Vadla

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion