Religion

Hillsong-pastor Carl Lentz forteller hvorfor han fikk sparken

Den profilerte pastoren som døpte Justin Bieber fikk sparken i Hillsong på grunn av «moralske feil». Nå forklarer han selv hva som har skjedd.

Onsdag morgen fikk medlemmene i Hillsong East Coast beskjed om at Carl Lentz har fått sparken fra sin stilling som pastor for megakirken Hillsong New York.

Oppsigelsen skyldes «problemer med lederskap» og tillitsbrudd. Nylig har det også blitt avdekket moralske feil hos Lentz, ifølge en kunngjøring på Hillsongs nettsider, som er signert Hillsongs globale hovedpastor Brian Houston.

Innrømmer utroskap

Hva slags «moralske feil» det er snakk om, har Hillsongs ledelse ikke gått nærmere inn på. Men i et uttalelse fra Carl Lentz selv, innrømmer han at han har vært utro mot sin kone Laura Lentz:

«Jeg var utro i ekteskapet mitt, det viktigste forholdet i livet mitt, og det blir jeg holdt til ansvar for. Dette feiltrinnet er mitt, og jeg står fullt til ansvar for mine handlinger,» skriver Lentz i uttalelsen, som har har delt på Instagram.

LES OGSÅ: I himmelen drømmer Farmen-presten Thor Haavik om å møte en konfirmant som sier: «Hvis det ikke var for måten Gud brukte deg på, hadde ikke jeg vært her»

«Begynner en reise fro å gjenopprette tilliten»

Sammen med innrømmelsen har han delt et bilde av seg selv sammen med kona Laura og deres tre barn.

«Jeg begynner nå en reise for å gjenopprette tilliten med min hustru Laura og barna mine, og vil bruke godt med tid på å arbeide med og reparere mitt eget liv, og oppsøke hjelpen jeg trenger. Jeg er svært lei meg for å ha brutt tilliten til mange mennesker som vi har elsket å tjene, og forstår at disse nyhetene kan være veldig vanskelig for folk å høre og presessere,» fortsetter Lentz.

Carl Lentz har i en årrekke vært av Hillsongs største pastorprofiler. Han etablerte Hillsong New York i 2010 sammen med Joel Houston. Han ble særlig kjent da han døpte popstjerne Justin Bieber og basketballspilleren Kevin Durant.

View this post on Instagram

Our time at HillsongNYC has come to an end. This is a hard ending to what has been the most amazing, impacting and special chapter of our lives. Leading this church has been an honor in every sense of the word and it is impossible to articulate how much we have loved and will always love the amazing people in this church. When you accept the calling of being a pastor, you must live in such a way that it honors the mandate. That it honors the church, and that it honors God. When that does not happen, a change needs to be made and has been made in this case to ensure that standard is upheld. Laura and I and our amazing children have given all that we have to serve and build this church and over the years I did not do an adequate job of protecting my own spirit, refilling my own soul and reaching out for the readily available help that is available. When you lead out of an empty place, you make choices that have real and painful consequences. I was unfaithful in my marriage, the most important relationship in my life and held accountable for that. This failure is on me, and me alone and I take full responsibility for my actions. I now begin a journey of rebuilding trust with my wife, Laura and my children and taking real time to work on and heal my own life and seek out the help that I need. I am deeply sorry for breaking the trust of many people who we have loved serving and understand that this news can be very hard and confusing for people to hear and process. I would have liked to say this with my voice, to you, in person because you are owed that. But that opportunity I will not have. So to those people, I pray you can forgive me and that over time I can live a life where trust is earned again. To our pastors Brian and Bobbie, thank you for allowing us to lead, allowing us to thrive and giving us room to have a voice that you have never stifled or tried to silence. Thank you for your grace and kindness especially in this season, as you have done so much to protect and love us through this. We, the Lentz family, don’t know what this next chapter will look like, but we will walk into it together very hopeful and grateful for the grace of God..

A post shared by Carl Lentz (@carllentz) on

• LES MER:
– For hver dag som går, er vi én dag nærmere pandemiens slutt

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal jobber i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion