Religion

Ropstad tar avstand fra lokalpolitikers Trump-hyllest på NRK

KrF-politiker Simon Friis Larsen tok Donald Trump i forsvar etter den mye omtalte presidentdebatten, som gjest i studio på NRK Urix. Etterpå rykket Kjell Ingolf Ropstad ut på Twitter og tok avstand.

– Kveldens opptreden i NRK Urix er ikke representativt for KrF, skriver KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad på Twitter.

Onsdag kveld ble debatten mellom presidentkandidatene Donald Trump og Joe Biden diskutert i NRK Urix. Simon Friis Larsen, lokalpolitiker for KrF på Rælingen, var gjest i studio sammen med filmprodusent Morten Tyldum. Her roste KrF-politikeren Trump.

– Det jeg liker med Trump er hvordan han snakker med kristne, og ikke minst kristne ledere. Han rådfører seg med dem før han fatter viktige beslutninger, sa Friis Larsen.

Oslo International Bible College Regnbuen OIBC 


September 2013, Simon Friis Larsen har nylig blitt ny rektor her.

– Men er han bra for det amerikanske folket som helhet, når du ser splittelsen og tillitsbruddet som mange opplever? spurte programleder Gry Blekastad Almås.

– Ja, det tror ved at han snakker med nettopp kristne ledere, og de støtter ham, så tror jeg dette skal gå bra fremover. Jeg tror at vi i Norge, spesielt i KrF, kan la oss inspirere av den siden av Donald Trump, at han snakker med kristne og kristne ledere. Om vi gjør det samme, så tror jeg vi vil nå vårt grunnfjell, og da kommer vi til å vokse her i Norge.

– Trump slår alle på lengden

Friis Larsen forsvarte også Trumps opptreden i den mye omtalte debatten natt til onsdag norsk tid. Der utmerket Trump seg ved å avbryte utfordreren Biden gjentatte ganger, og gå til personangrep mot motkandidaten.

– Det er en stil som Trump har lagt seg på. Vi kan like eller mislike den, men den er effektiv i forhold til hans måte å gå fram på, sa Friis-Larsen.

På spørsmål om Friis Larsen selv liker denne stilen, svarte han:

– Det blir stilkarakterer. Trump slår alle på lengden, så om han er litt ruskete i svevet, så lander han og vinner.

Tok avstand – vil slåss for likeverd

Etterpå rykket Ropstad ut på Twitter for å forsikre om at Friis Larsens Urix-opptreden ikke er representativ for KrF.

– Donald Trumps oppførsel, løgner og hat er farlig. Vår oppgave er å slåss for likeverd, respekt og rettferdighet, skrev Ropstad.

I programmet mente Friis Larsen at Trump har gjort en utmerket jobb som president. Han påpekte at begge presidentkandidatene oppførte seg ufint i debatten.

– Jeg hadde tro på at dette skulle bli statsmannsaktig, men det viste seg å ikke være det fra noen av dem. Det er vanskelig å kåre en vinner her, jeg synes ikke noen av dem vant, sa Friis Larsen, og la til:

– Men de som sier at man ikke kan stemme på Trump fordi han er så bøllete, og bare legger det til grunn, de må ha blitt skuffet over hvordan Biden var, for han var ikke stort bedre, sa lokalpolitikeren.

Vil ikke kommenter Ropstad-kritikk

Simon Friis Larsen ønsker ikke å kommentere Ropstads Twitter-melding, men sier at han gjerne vil snakke med Ropstad for å forstå hva han mente med uttalelsen. Han legger til at han har fått mange positive tilbakemeldinger etter Urix.

– Var det din hensikt å forsvare Trumps oppførsel i presidentdebatten?

– I begynnelsen av programmet sa jeg at debattklimaet ikke var bra. Min videre deltakelse i debatten handlet ikke om å skulle snakke om Trumps oppførsel, men jeg ønsket å få frem nyanser og substans i forhold til hva Trump gjør som er positivt, spesielt det at han snakker med kristne ledere og tenker langsiktig, sier Friis Larsen til Vårt Land.

LES OGSÅ: Une Bratberg: Oppsiktsvekkende at Trump ikke klarte å fordømme hvite nasjonalister

Fikk nasjonal oppmerksomhet for håndhilsing

Samme Friis Larsen ble intervjuet i Vårt Land i august, etter at han mente det burde være greit å håndhilse, tross for de strenge koronaretningslinjene.

– Viruset smitter ikke fra hånd til hånd, men heller hånd til nese. Man kan opprettholde god hygiene selv om man håndhilser, sa KrF-politikeren.

Saken vekket stor oppmerksomhet og flere KrF-politikere tok til motmæle i Larsens kommentarfelt.

Kjell Ingolf Ropstad har ikke anledning til å kommentere saken utover det han har skrevet på Twitter.

LES MER:

– Erna Solberg ville blitt hentet i hvit frakk hvis hun hadde oppført seg som Trump

Slik vil Sentrum skape det nye paratiet – bryr seg ikke om KrF senks under sperregrensa

Ropstads Facebook-side slettet kommentarer og blokkerer folk. Jussprofessor sår tvil om praksisen

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion