Religion

Agder og Telemark bispedømmeråd skal ikke lenger spørre om samlivsform

Bispedømmerådet i Agder og Telemark har vedtatt å gå bort fra den omstridte praksisen med å be om opplysninger om samlivsform ved nyansettelser.

Vedtaket mandag skjedde med knappest mulig margin – seks mot fem stemmer, der leder Kai Steffen Østensen måtte bruke sin dobbeltstemme.

Dermed går bispedømmerådet inn for å endre bestemmelsen om lovlig diskriminering ved kirkelige ansettelser. Heretter skal opplysninger om samlivsform verken innhentes eller vektlegges.

I dag er det ulik praksis i de ulike bispedømmene i Norge når det gjelder ansettelser. Fram til nå har det kun vært Agder og Telemark, Stavanger, Bjørgvin og Møre bispedømmer, altså det tradisjonelle «bibelbeltet», som fremdeles har praktisert krav til samlivsform ved kirkelige ansettelser

Vårt Land skrev forrige uke at Møre bispedømmeråd stemte for å fortsette å innhente opplysninger om samlivsform under nyansettelser. Åpen folkekirke stemte mot vedtaket, og hevder å bli refset internt for å snakke om saken i offentligheten.

Bjørgvin bispedømme opplyser til Vårt Land at de har utsatt saken til slutten av måneden grunnet koronasituasjonen i Bergen.

LES MER: 

---

Fakta:

---

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Religion