Religion

Kirken blir hørt – skal også få samme koronaregler som andre kulturaktører

Etter at Kulturdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet onsdag møtte representanter for kulturlivet om koronatiltak, ønsket kirken å bli vurdert på samme linje som andre kulturaktører. Det blir de nå.

– Vi opplever at vi er blitt hørt og ser frem til å få klarhet i dette, sier direktør i Kirkerådet, Ingrid Vad Nilsen.

På bakgrunn av Vårt Lands artikkel på onsdag, har Barne- og familiedepartementet nå sørget for at også kirken skal bli omfattet av vurderingene som skal gjøres for kultursektoren.

– Det var utformet oppdrag til Helsedirektoratet om å gjøre vurderinger av hvordan avstandsregelen bør praktiseres for publikum på arrangementer som sitter ved siden av hverandre. Etter departementet tok kontakt, er oppdraget fra Helse- og omsorgsdepartementet til Helsedirektoratet nå utvidet til også å omfatte tros- og livssynssamfunn, opplyser Barne- og familiedepartementet torsdag.

Venter rush av konfirmanter

Vurderingene skal trolig være klare i august, ifølge Barne- og familiedepartementet.

Vad Nilsen sier til Vårt Land, at Kirkerådet er godt fornøyd med denne meldingen.

– Det er fint at dette jobbes med i sommermånedene. Det viktigste for oss, er at det er på plass før det store rushet av konfirmasjoner kommer i høst.

Forvirring i kirken

Barne- og familiedepartementet viser til at Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har lagt til grunn at ét meter-regelen innebærer at avstanden skal måles fra skulder til skulder.

– Det betyr i praksis at det må være to tomme seter mellom personer eller grupper som ikke er i samme husstand. Representanter for kulturlivet har vist til at dette utgjør et stort inntektstap.

Den norske kirke ønsket å bli vurdert på samme linje som kulturaktørene, fordi de mener at kirken er en stor kulturarrangør.

– Vi har over 1600 bygg. Det er en akutt og aktuell problemstilling å få del i informasjonen som myndighetene gir til denne sektoren, ifølge Nilsen.

Hun sier flere kirker er usikker på om en utnyttet kapasiteten godt nok, innenfor hva som er forsvarlig.

LES OGSÅ:

Korona har gitt kirken aha-opplevelser

Dette må man passe på når man vasker kirken i koronatider

Bibelskoler må avlyse skoleåret

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion