Religion

Overveldet prost etter Facebook-bønn om korona: Aldri opplevd en respons som dette

Etter at kirken avlyste alle sine gudstjenester, bestemte en prost seg for å dele en trøstebønn på Facebook.

– Det har vært så sterkt å se at så mange har satt pris på bønnen jeg delte. Jeg har aldri opplevd en sånn respons som jeg har gjort nå, sier prost Kari Mangrud Alsvåg til Vårt Land.

Hun er prost i Sarpsborg og Halden.

Da Den norske kirke måtte avlyse sine gudstjenester på grunn av koronaviruset, bestemte Alsvåg seg tidlig torsdag morgen om å gjøre noe med det.

– Da jeg våknet i dag tidlig, sa jeg til mannen min at nå tar jeg på meg presteskjorten og så filmer du at jeg prater, sier Alsvåg.

Bønnen hun publiserte på Facebook har i løpet av torsdag blitt sett over 10 000 ganger.

– Det er mange mennesker som har sendt meg Facebook-meldinger hvor de har takket meg og som har fortalt hvor glade de ble for bønnen, sier prosten.

Her kan du se hele videoen:

Kjære Gud, vi ber om håp og styrke i denne merkelige og vonde tiden. Trøst alle som er syke, og se særlig til dem som er i livsfare. Vi ber om tålmodighet og utholdenhet for alle dem som sitter i karantene. Vær nær hos alle ensomme. Hjelp oss å bruke vår fantasi godt, så vi kan holde sammen, selv om vi ikke kan være sammen. Vern vårt helsepersonell mot fare. Gi landets og verdens ledere vilje og mot til å gjøre det beste for alle mennesker. Vis dem den rette vei. Gud, vi ber i tillit til din kjærlighet og barmhjertighet. La oss be Herrens bønn: Vår Far i himmelen La navnet ditt helliges La riket ditt komme La viljen din skje på jorden, slik som i himmelen. Gi oss i dag vårt daglige brød Og Tilgi oss vår skyld Slik også vi tilgir våre skyldnere. La oss ikke komme i fristelse Men frels oss fra det vonde For riket er ditt Og makten og æren i evighet. Amen. Gud velsigne himmelen over deg, jorden under deg, Guds bilde dypt inne i deg, og dagen/natten foran deg. I Faderens, Sønnens og Den hellige ånds navn + Amen.

Posted by Kari Mangrud Alvsvåg on Thursday, March 12, 2020

Kirkebakken på sosiale medier

– Kirken skal jo være et sted folk kan gå for trøst. Hva tenker du om den situasjonen koronaviruset setter dere i?

– Det er en utfordring at vi ikke kan åpne kirkene fordi det er det viktigste bidraget kirken gjør. At vi kan være et sted i lokalsamfunnet hvor man kan snakke med noen i krisetider.

– Vi jobber nå med hvordan vi kan få folk til å kjenne kirkens nærvær til tross for de fysiske sperringene. Spørsmålet er: Hvordan flytter vi kirkebakken ut på sosiale medier, sier prosten.

Avlyste alle gudstjenester, men oppfordret til å søke andre kanaler

I dag ba Den norske kirke alle menigheter om å avlyse planlagte gudstjenester og annen organisert aktivitet i kirkene og på menighetshus. Dette gjorde de som følger av regeringens nye vurderinger rundt koronaviruset.

Samtidig med avlysningen, oppfordret Kirkerådsdirektør Ingrid Vad Nilsen folk å søke fellesskap på nett.

– Vi ønsker fortsatt å være tilstede for alle som vil be, ha noen å snakke med eller oppleve et fellesskap, men det må skje vi radio, nett og facebook, sa Vad Nilsen.

LES MER:

· Margreth Olin ber ikkje ofte til Gud. Ho er redd svaret ho får kan vere for vanskeleg å bere

· Alexandra Gjerpen ville ikkje vere redd for det som er vondt. Så døydde faren

· Les Per Arne Dahls tale i Jahn Teigens begravelse: – Jahn har kommet hjem til den største kjærligheten

Les mer om mer disse temaene:

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion