Verden

Avis: Vitne fortalte FBI at Trump beordret flytting av esker etter stevning

USA: En person som jobbet for Donald Trump, har forklart til FBI at esker med dokumenter ble flyttet på ekspresidentens ordre etter at Trump ble stevnet for hemmelige dokumenter som kunne være i hans besittelse, skriver Washington Post.

Folk med kjennskap til etterforskningen opplyser til avisa at Trump, etter å ha blitt stevnet i mai, ba folk om å flytte dokumenter på Mar-a-Lago til hans bolig på eiendommen.

Denne beskrivelsen skal ifølge avisas kilder samsvare med overvåkingsbilder som viser folk som flytter eskene. Talspersoner for justisdepartementet og FBI har avvist avisas forespørsler om kommentar.

Den ansatte som jobbet på Mar-a-Lago, samarbeider med justisdepartementets etterforskning og har snakket med myndighetene flere ganger, får Washington Post opplyst.

FBI gjennomførte 8. august en husransakelse i Donald Trumps bolig i Mar-a-Lago i Florida. Der ble det funnet mer enn 11.000 dokumenter, blant dem 100 som var merket som graderte. Dokumenter fra Det hvite hus tilhører regjeringen og skal overlates til nasjonalarkivet når presidentperioden er omme.

Trump etterforskes blant annet for mulige brudd på spionasjeloven. Han avviser at han har gjort noe ulovlig og sier han er utsatt for en heksejakt. Ekspresidenten hevder at dokumentene som ble beslaglagt, var avgradert.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Verden