Verden

Avslørte sex-trakasserende pastor med skjult kamera

BBC filmet sex-trakassering fra nigeriansk ­akademiker og pastor.

Den nigerianske universitetslæreren og pastoren er nå suspendert fra undervisningsstillingen ved Universitetet i ­Lagos, ­etter at BBC i skjult opptak har filmet ham mens han utfører tilnærmelser og seksuell trakassering på kontoret sitt av en reporter som utgir seg for å være en 17 år gammel student.

BBC viser opptak av hendelsen i dokumentaren «Sex for karakterer», der de under-søker påstått seksuell trakassering av studenter utført av ansatte ved to ledende vestafrikanske universiteter.

Upassende

Den timelange­ filmen har vakt debatt, og ­viser også studenter – noen av den med skjult identitet – som anklager professorer for upassende oppførsel der de i bytte mot sex blir lovet bedre karakterer.

Pastoren har ikke kommentert hendelsen, der han i et møte med den ­angivelig 17 år gamle studenten blir filmet når han inne på det låste kontoret ­fysisk ­trakasserer henne og ber om å få kysse henne.

Han kommer med flere­ upassende spørsmål og ­anmodninger, og truer angivelig også «studenten» med å sladre til moren hennes dersom hun opptrer «ulydig».

Pastorjobb

Den nigerianke mannen er også pastor i Foursquare-kirken, som i en uttalelse distanserer seg fra pastoren. De har bedt ham fratre pastorstillingen, og sier at kirken ikke ­tolererer at deres ledere begår handlinger som er «avskyelige og i strid med skriften».

BBC-journalisten Kiki Mordi som fronter dokumentaren, forteller selv om sine erfaringer med å bli utsatt for seksuell trakassering på universitetet, som fikk henne til å gi opp egne ambisjoner i medisinstudiet.

Filmen viser også kritikkverdig oppførsel fra to akademikere ved Universitetet i Ghana. Universitetet sier de vil granske saken, men at filmen ikke beviser at de to tilbyr bedre karakterer mot sex.

Etter filmen har ifølge BBC flere andre kvinner, både i Ngeria og Ghana, meldt seg og fortalt om lignende overgrep.

LES OGSÅ:

«Giske er ikke alene om å ha vært «uutholdelig umoden» om egen makt»

Religiøse skoler har drevet massive overgrep mot urfolksbarn

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!


Annonse
Annonse

Mer fra: Verden