Verden

Noas ark-eier saksøker forsikringsselskap etter regnskader

Et kraftig regnskyll førte til skader for én million dollar.

Den største attraksjonen i temaparken Ark Encounter, som ligger i Williamstown i den amerikanske delstaten Kentucky, er en modell av Noas ark – bygget slik den blir beskrevet i Bibelen.

Ironisk nok var det et stort regnskyll som gjorde at parken i 2017 og 2018 fikk så store skader at de måtte ut med én million dollar i reparasjonskostnader.

Nå saksøker parken forsikringsselskapet for at de kun har dekket en brøkdel av skadene.

LES OGSÅ: Noas ark skadd i sammenstøt i Oslo havn

Erstatning

Lokalavisa Louisville Courier Journal skriver at parken har levert inn et søksmål på 77 sider, der de ber om erstatning etter at forsikringsselskapet kun har betalt en liten andel av den summen det kosta å reparere skadene etter regnbygene.

Arken ble bygget i 2016, er over 150 meter lang, og inneholder naturligvis en dyrehage, i tillegg til utstillinger der du kan lære om syndefloden, Noas pakt med Gud og dyrene i arken.

LES OGSÅ: Slik ser Noas ark ut innvending

Ikke flodbølge

– I motsetning til det som har blitt skrevet i mediene, har skadene på deler av temaparken Ark Encounter ikke blitt skapt av en flodbølge, sier Melany Ethridge fra parken til CNN.

Arken klarte seg fint gjennom regnskyllet, understreker Ethridge. Det var en vei som ble tatt av et jordskred og som måtte repareres.

Hun forsikrer samtidig om at selve arken aldri var i fare. Den var – bibelsk nok – bygget på steingrunn.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verden