Verden

Tømte syrisk by for kristne

Kristne ble jaget ut av Idlib av den al-Qaida-tilknyttede Nusrafronten.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Nusrafronten tok over den syriske byen Idlib i slutten av mars. Nå forteller byens kristne til den libanesiske avisa As-Safir at den al-Qaida-tilknyttede opprørsgruppa har jaget byens kristne ut av Idlib, som ligger nordvest i Syria. Artikkelen er gjengitt på engelsk i nettavisa Al Monitor.

LES OGSÅ: Kristne assyrere måtte rømme til fots

Knuste kirken

En kvinne forteller at hun sto på verandaen og så på da soldatene kom inn i byen.

– De ødela korset på kirken vår og så gikk de inn og knuste alt inni.

Kvinnen forteller også at presten ble kidnappet, og at opprørende plyndret kirken for ikoner.

– Vi hadde ikke noe annet valg enn å tenne lys og be til Jomfru Maria mens vi omfavnet barna våre, sier kvinnen.

En annen overlevende forteller at har fått rapporter fra Idlib om at Nusrafronten har skrevet «kristen» på forsiden av huset hans. Det betyr at hvis eierne ikke kommer tilbake innen ti dager for å betale en avgift, blir huset konfiskert av opprørsgruppa.

LES OGSÅ: Kidnapper kristne – knuser kristen arv

Mange klarte å rømme

Et nabolag som har vært hjemsted for kristne familier i flere tiår, har blitt renset for kristendommen av menn med gevær, melder Al Monitor. Kvinnene ble bedt om å dekke seg til, og et par meter fra kirken skal Nusrafronten ha hengt opp et flagg som indikerer at dette er deres shariadomstol.

Det skal ha bodd 179 kristne familier i Idlib, og ifølge kilder As-Safir har snakket med, har rundt 85 prosent av familiene klart å komme seg unna byen. Hva som har skjedd med resten, er uklart. Fra Idlib rapporteres det om lik i gatene, og 9. april gravla Røde halvmåne i Idlib 300 kropper i en massegrav.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Ane Bamle Tjellaug

Ane Bamle Tjellaug

Annonse
Annonse

Mer fra: Verden