Politikk

KrF-profil med hardt oppgjør med Ap. Frykter kamp mot kristne verdier

Hans Fredrik Grøvan retter kraftig angrep mot Ap og røde partier for at «alle skal gå i trefjerdedels takt». Han frykter for venstresidekamp mot kristne verdier.

KrFs parlamentariske leder gikk i årets trontaledebatt kraftig ut mot både Ap og venstresidepartienes tro på staten og måten partier helt til venstre møter kristenarven på.

– Vi sitter i en regjering som tar den kristne kulturarven på alvor og som vet at trosfrihet må forsvares. Dette synes ikke Ap å forstå. Venstresiden er rett og slett ikke der. De er på et helt annet sted, omgitt av statlig tvang og tro på at alle skal gå i trefjerdedels takt, smalt det fra Grøvan.

Etter utfallene ble Grøvan angrepet av Frps Sylvi Listhaug, fra en ganske annen kant.

«Det mest avgjørende er ikke staten»

I KrFs hovedinnlegg reagerte Grøvan på tonen han hadde hørt fra rødgrønne partier: Angrep på regjeringen for manglende trygt lederskap og ønsket om sterkere stat.

– Det mest avgjørende i samfunnet ikke er staten, men at personlig ansvar og tillit er med på å skape et godt samfunn for alle, sa Grøvan.

KrFs fremste parlamentariker tegnet også et bilde av at røde partier truer verdigrunnlaget i landet.

– Når deler av venstresiden vil renske Grunnloven for tro og kirke, må vi være på vakt. For selv om den kristne kulturarven står sterkt, så kjenner vi motkreftene. Vi skal aldri la venstresiden vinne den kampen.

Listhaug: KrF må våkne – og lære av Ebba Busch

KrF var i den tidlige delen av maratondebatten på sidelinjen. Som et av Stortingets minste partier blir ikke KrF tildelt like mange replikker som eksempelvis Venstre. At Frp ble opposisjonsparti, fortrenger partiet enda mer i store stortingsdebatter som trontaledebatten er.

Og nettopp fra Frp ble Grøvan og KrF utsatt for kraftig angrep på innvandringsfeltet. Frp-nestleder Sylvi Listhaug ba partiet «våkne opp» og lære av Kristdemokraterna i Sverige. Det er KrFs søsterparti, med en langt strengere tone i innvandringsdebatten.

– KrF kjemper for at stadig flere skal få komme til Norge, tross store kostnader og utfordringer ved integreringen, sa Listhaug og ramset opp utfordringer som kostnader og gjengkriminalitet.

– I Sverige ser Ebba Busch og Kristdemokraterna at innvandringen skaper store utfordringer, utfordringer som vokser raskt i Norge. Når har KrF tenkt å våkne? Og skjønne behovet slik som Ebba Busch og Kristdemokraterna har skjønt, spurte hun.

Men Grøvan er «stolt» av KrFs innvandringspolitikk

Grøvan svarte at han derimot var «stolt» av innvandringspolitikken KrF fører og som Frp «har vært enig i» til partiet forlot regjeringen.

– At vi kan ta imot 3000 kvoteflyktninger hvert år, er et hederstegn ved Norge. Vi bidrar med å dele vår rikdom med den delen av verden som har det verst, sa han og la til:

– Men det er klart at deler av integreringspolitikken er utfordrende. Vi må jobbe mer med at folk skal komme seg i arbeid og forsørge seg selv. Den utfordringen tar vi gjerne, sa Grøvan.

LES OGSÅ:

 Lederen meldte seg inn i Sentrum: Drivkraft-nettverket kan bli nedlagt

• Barskt budsjettvarsel fra Frp-Jensen - press for full bistandsgjennomgang

Slik vil Sentrum skape det nye partiet - bryr seg ikke om andre senkes under sperregrensen

Hør Vårt Lands podcast: Hvorfor vil så mange kristne ha en «umoralsk» president?

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk