Politikk

To store lokallag vil heller ha Lossius enn Grøvan på topp

KrFs lokallag i Kristiansand og Vennesla vil ikke ha to menn på listetoppen, og går inn for Jorunn Lossius på andreplass på stortingslisten, etter Kjell Ingolf Ropstad.

Hans Fredrik Grøvan må kanskje vike den viktige andreplassen for Jorunn Lossius på KrFs stortingsliste i både Aust- og Vest-Agder. Lokallagene i både Vennesla og Kristiansand vil ha partileder Kjell Ingolf Ropstad på topp, men ønsker ikke at to menn skal stå øverst på lista.

– Vi tror det er rett at lista ser slik ut slik med en mann på første og kvinne på andre, sier Nils Olav Larsen, ordfører i Vennesla, til Fædrelandsvennen.

Grøvan sa først nei til plassen, men ombestemte seg etter å ha fått flere oppfordringer om å stille.

«Jeg har respekt for nominasjonsprosessen som nå foregår i vårt parti og tar forslagene til listetopper som Kristianand og Vennesla KrF har spilt inn til etterretning» skriver Hans Fredrik Grøvan i en sms til Vårt Land.

Vest-Agder og Aust-Agder fortsetter som egne valgdistrikter ved neste års stortingsvalg. KrF har imidlertid allerede bestemt at Kjell Ingolf Ropstad skal toppe lista begge steder, for å øke sannsynligheten for at han kommer inn på Stortinget.

Jorunn Lossius (bildet) har sittet på Stortinget som Ropstads vara, og var et opplagt valg til andreplass på lista – helt til Grøvan ombestemte seg, og ville ha en ny periode.

Stortingsmøtet 14. april. Jorunn Gleditsch Lossius

Men utsiktene til to menn på listetoppen skapte reaksjoner fra KrFs kvinneorganisasjon i fylket.

– Det er nok av menn i KrF og vi kan kanskje risikere en stortingsgruppe der Olaug Bollestad er eneste kvinne, sa Celina Hagen i Agder KrF kvinner till Vårt Land i helgen.

LES MER:

• KrF-Grøvan snudde og tar likevel gjenvalg. Nå avslører han hvorfor

• KrF-lederen kan havne i skvis – tvinges til å velge enten Lossius eller Grøvan

• John Harald Bondevik har meldt seg ut: – KrF har blitt et lite folkevennlig kristenparti

---

Fakta:

---

Torgeir Holljen Thon

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Politikk